Εισηγητές 2019

 

Εισηγητές

Μαρία  Γαζούλη – PhD Βιολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εργαστήριο Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το ερευνητικό έργο τηs εστιάζει κυρίως στην μοριακή και γενετική βάση των αυτοάνοσων και φλεγμονωδών νόσων και των καρκίνων του γαστρεντερικού συστήματος, και στην μοριακή ανίχνευση παθογόνων που ευθύνονται για νοσήματα στον άνθρωπο. Τελευταία ασχολείται και με τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην στόχευση του καρκίνου, την απεικόνιση και τη μεταφορά φαρμάκων. Έλαβε υποτροφία Fulbright για την ανάπτυξη νανοανιχνευτών για την ανίχνευση κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων στον ορθοκολικό καρκίνο στο Πανεπιστήμιο Maryland, CollegePark, MD, USA. Από το έργο της έχουν προκύψει >230 διεθνείς δημοσιεύσεις και έχουν λάβει >9500 αναφορές με h-index=49. Συμμετέχει σε 1 διεθνή και 3 ευρωπαϊκές πατέντες. Έχει δώσει πάνω από 50 διαλέξεις κατόπιν πρόσκλησης σε Διεθνή και Εθνικά συνέδρια και σε πανεπιστήμια και έχει εκπαιδεύσει νέους ερευνητές. Είναι ad hoc αξιολογήτρια σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά  και εξωτερική αξιολογήτρια σε Εθνικούς οργανισμούς χρηματοδότησης, και διεθνής . Ήταν επιστημονική συντονίστρια Ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας Δράσης για τους Σπάνιους Καρκίνους (Joint Action on Rare Cancers).

 

Η Δρ. Χριστίνα Καραπάνου είναι πιστοποιημένη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια και Ψυχολόγος Υγείας με ενασχόληση στην υποστήριξη χρόνιων παθήσεων συνολικά 25 έτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Κάτοχος πιστοποίησης MCI Certified Medical Trainer κι έχει εργαστεί ευρέως τα τελευταία 25 χρόνια στην Ιατρική Εκπαίδευση & Health Coaching Επιστημόνων Υγείας που ειδικεύεται σε προγράμματα κατάρτισης και προσεγγίσεις αντιμετώπισης χρόνιων ασθενειών, διαχείρισης ασθενών, δομών υγείας πέραν της καθιερωμένης κλινικής διαχείρισης. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται και σε Προγράμματα Ηγεσίας και Προγράμματα Βοήθειας για την Απασχόληση (EAP), οργανωτικές συμβουλές για πολλές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες Pharma.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
– Σπούδασε Ψυχολογία Bsc στο κρατικό University of Vienna στην Αυστρία
– Προχώρησε το μεταπτυχιακό της σε: α) Οργανωσιακή Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Webster University στη Βιέννη, Αυστρία. β) Ολοκλήρωσε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας στο κρατικό πανεπιστήμιο University of Vienna στην Αυστρία.
– Έχει ολοκληρώσει κατά τη διάρκει της εργασίας της το 2ετές πρόγραμμα “Strategic Human Resources Management & Organizational Development” μέσω της ΕΕΔΕ, στην Ελλάδα
– Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως “Ψυχολόγος Υγείας – Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια” μετά την ολοκλήρωση τουβ 4 ετούς προγράμματος φοίτησης στο ΕΠΙΨΥ – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και παρακολουθώντας προγράμματα εκπαίδευσης στην Academy of Psychotherapy and Counseling στην Καλλιθέα.
– Ολοκλήρωσε το 2 ετές πρόγραμμα στο CIPD Institute για πιστοποίηση στο Organizational Consulting και είναι certified CIPD Coach
– Ολοκλήρωσε την εκπόνηση του Διδακτορικού της Phd in Psychology με εξιδείκευση σε: Health Psychology and Patient Behavioral Transformation στη Βρετανία στο University of Sheffiled.
– Εχει ολοκληρώσει την 2ετή εκπαίδευση και πιστοποίηση του CEECO Institute για Medical Consultation and Coaching
– Ολοκλήρωσε το 20μερο πρόγραμμα CME – Lifestyle Medicine for STRESS MANAGEMENT – Physician Burn Out στο Harvard Medical School, USA με στόχο τη διαχείριση της εξουθένωσης στους στουςελματίες υγείας.

 

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου (Coach | Ομιλήτρια | Συγγραφέας, Ιδρύτρια & CEO Life Clinic Group) είναι από τις κορυφαίες Coaches και περιζήτητη ομιλήτρια στην Ελλάδα. Μέσα από τις ομιλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, άρθρα, σεμινάρια, coaching και τα βιβλία της, έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Στον επιχειρηματικό κόσμο έχει συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες πολλών εταιρειών, στελεχών και εργαζομένων εισάγοντας ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα Business & Executive Coaching. Η Δρ Μαλλέρου είναι κάτοχος πτυχίου Γαλλικής Φιλολογίας και MBA και Ph.D. σε Συνεργατικές Στρατηγικές. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του ICF Ελλάδας και κατέχει διάφορα διπλώματα Life Style Management από το Τμήμα της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Έχει διατελέσει 11 χρόνια ως Επίκουρη Καθηγήτρια & Ερευνήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Έχει 14 χρόνια εταιρικής εμπειρίας σε ποικίλους τομείς όπου κατείχε ανώτερες θέσεις Marketing & Communications. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Καλύτερα Γίνεται», «Ανταγωνιστές συνεργαστείτε», «Σήμερα θα …» και «Καλύτερα Γίνεται – Ημερολόγιο 2015-2020» και είναι TEDx ομιλήτρια αλλά και Coach ομιλητών στην TEDxAthens, TEDxThesaloniki και TEDMed Live στην Αθήνα .
Είναι εμπνεύστρια και εισηγήτρια του “ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ”, του ετήσιου μη κερδοσκοπικού σεμινάριου Coaching που έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες άνθρωποι μέχρι στιγμής. H Δρ. Μαλλέρου είναι ιδρύτρια και CEO της Life Clinic Group S.A., για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Είναι αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος και πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συμβολή είναι τα συστατικά για μια ζωή που αξίζει να τη ζούμε.
Το προσωπικό της motto: Καλύτερα Γίνεται!

 

Η Μαρία Ι. Σαρίδη (Διδάκτορας Αγωγής Υγείας, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Νοσηλευτικής – Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου), γεννήθηκε στη Γερμανία το 1968. Μετά την περάτωση των σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έπειτα από Πανελλήνιες Εξετάσεις (1986), εισήχθη στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, στο τμήμα Νοσηλευτικής, από το οποίο και αποφοίτησε το 1990. Το 2001 μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, εισήχθη στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, από το οποίο και αποφοίτησε το 2004.Το 2007 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κλινική Νοσηλευτική, με κατεύθυνση «Χειρουργική Νοσηλευτική». Το 2011 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την επιτυχή υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής, με τίτλο «Σχεδιασμός και εφαρμογή προγράμματος Αγωγής Υγείας για την πρόληψη των συνεπειών από την ηλιακή ακτινοβολία, σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». To 2019 περάτωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα, στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα “Πολιτική Αγωγής Υγείας: Από τη Θεωρία στην Πράξη”.

Η επαγγελματική της εμπειρία στον ιδιωτικό και το δημόσιο χώρο της υγείας υπερβαίνει τα 30 έτη συνολικά. Ειδικότερα έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια σε Χειρουργικά και Παθολογικά νοσηλευτικά τμήματα, σε Μ.Τ.Ν., σε τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και σε Τακτικά Ιατρεία νοσοκομείου, στο Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, καθώς και δομές κατ’ οίκον νοσηλείας.
Οι θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει είναι Νοσηλεύτρια Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Προϊστάμενος Τμήματος Υποδιευθυντής /Τομεάρχης και τα τελευταία 8 έτη βρίσκεται στη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κορίνθου. Η άσκηση διοίκησης σε επίπεδο διεύθυνσης ενισχύεται από την παράλληλη συμμετοχή της σε θεσμικά όργανα και επιτροπές τόσο του Γ.Ν. Κορίνθου όσο και άλλων φορέων όπως ο Δήμος Κορινθίων.
Η ακαδημαϊκή της εμπειρία χαρακτηρίζεται από αρκετές ώρες διδασκαλίας σε Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στην επίβλεψη και παρακολούθηση διπλωματικών εργασιών και στην αυτοδύναμη διδασκαλία της στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, ΜΠΣ, Διοίκηση Μονάδων Υγείας Υπηρεσίες Υγείας. Η ακαδημαϊκή αυτή εμπειρία συμπληρώνεται και από την ενεργό συμμετοχή της σε ερευνητικά προγράμματα συνέδρια και ημερίδες, που υποστηρίζουν τον ευρύτερο τομέα της υγείας και των πολιτικών υγείας.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πάνω από 120 δημοσιεύσεις (≈40 Ελληνικές και 80 Ξενόγλωσσες), εκ των οποίων οι 38 αποδελτιώνονται στο pubmed, με συνολικός δείκτης απήχησης (Impact Factor) >78 και ετεροαναφορές ≈500. Το συγγραφικό της έργο συμπληρώνεται με τη συγγραφή 21 κεφαλαίων σε βιβλία και συλλογικούς τόμους και την επιμέλεια έκδοσης ενός συλλογικού τόμου σε διεθνή εκδοτικό οίκο. Το σύνολο των ανωτέρω δημοσιεύσεων περιλαμβάνει τη χρονική περίοδο 2009-2019 και αφορά πολλές πτυχές του τομέα υγείας, της νοσηλευτικής φροντίδας, της κοινοτικής νοσηλευτικής, της δημόσιας υγείας, της αγωγής υγείας, των πολιτικών υγείας και γενικότερα πραγματεύεται θεματολογία που αφορά στην ποιότητα φροντίδας και υγείας τόσο στον κλινικό χώρο και σε χρόνιους πάσχοντες, όσο και στην κοινότητα.