Α’ Κύκλος Εκπαίδευσης 2016

Εισηγητές

Ο Θάνος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, με κατεύθυνση Κοινωνική Πολιτική & Διοίκηση, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης-ΔΠΘ (2003). Το 2005 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μ.Βρετανίας με μεταπτυχιακό τίτλο (M.Sc) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας – Health Care Management. Μέχρι σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας & Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Από το 2006 έως το 2007 εργάστηκε στην εταιρία συμβούλων ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. ως εκπαιδευόμενος αναλυτής (junior analyst) συμμετέχοντας σε διάφορες μελέτες με αντικείμενο κυρίως την υγεία και τα νοσοκομεία. Από τον Μάρτιο του 2012 εργάζεται ως υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Οικονομικών της Υγείας του ΙΟΒΕ. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι η εκπόνηση της Ετήσιας Έκθεσης Αγοράς Φαρμάκου, της μελέτης Γεγονότα και Στοιχεία: η φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα καθώς και μελετών που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική συμβολή, αλλά και την στρατηγική του τομέα της υγείας και του κλάδου του φαρμάκου. Επίσης συμμετέχει στην εκπόνηση και άλλων μελετών του ΙΟΒΕ.

Γενικότερα οι ερευνητικές του δραστηριότητες και δημοσιεύσεις είναι επικεντρωμένες στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, στην πολιτική υγείας και φαρμάκου ,στα συστήματα υγείας και στα οικονομικά της υγείας.Thanos Athanasiadis was born in Thessaloniki in 1980.

 

Ο Νίκος Αυλώνας είναι Πρόεδρος και ιδρυτής του Κέντρου Αειφορίας (CSE) ενός εξειδικευμένου οργανισμού σε θέματα παροχής στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης και εκπαίδευσης με γραφεία την Αθήνα, Σικάγο και Βρυξέλλες και δραστηριότητες σε περισσότερες από 25 χώρες στην Βόρεια Αμερική, Ευρώπη,Μέση Ανατολή και Ασία.Έχει πρόσφατα διακριθεί ως ένας από τους «Top 100 Thought Leaders in Trustworthy Business Behavior” από τον Οργανισμό Trust Across America.Είναι γνωστός διεθνής ομιλητής σε θέματα που σχετίζονται με την Αειφόρο Ανάπτυξη και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες παγκοσμίως.

Εξειδικεύετε στη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Αειφορία, Εταιρική Διακυβέρνηση, Επιχειρηματική Ηθική και έχει υποστηρίξει ως εξωτερικός σύμβουλος και συνεργάτης δεκάδες κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή Mεταξύ των oργανισμών που έχει συνεργαστεί ως ειδικός σύμβουλος συμπεριλαμβάνονται κορυφαίες εταιρείες Fortune 500 και διεθνείς οργανισμοί όπως οι BP, Nestle, Heineken Group, Blackberry, ΑΒΜ, Mc Cain, DHL, Lafarge, Deutsche Post, HSBC, DIFC, European Investment Bank, Κυβέρνηση του Dubai, Lloyds Banking Group .Παράλληλα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 5000 Executives στα παραπάνω θέματα

Ο Νίκος Αυλώνας, είναι ένας από τους δημιουργούς και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) που αξιολογεί την Εταιρική Υπευθυνότητα μέσα από διεθνώς αναγνωρισμένα εργαλεία όπως ο δείκτης ΕΚΕ του μεγαλύτερου διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Business in the Community (BITC) . Είναι μέλος του Advisory Board σημαντικών διεθνών οργανισμών στην Αμερική και Ευρώπη ο SERF (Society for Environmental Responsible Facilities ) και GMIC (Green Meeting Industry Council ). Στο παρελθόν ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της επιτροπής Sustainability στο Επιμελητήριο του Σικάγο και σύμβουλος στο πρόγραμμα ηγεσίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο .

Ο Νίκος είναι επισκέπτης καθηγητής στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόγραμμα ΜΒΑ και στο International Hellenic University, Master in Sustainable Development. Από το 2000-2006, ήταν part-time καθηγητής Management στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος (DEREE COLLEGE), διδάσκοντας Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Supply Chain Management .Έχει επίσης πραγματοποιήσει διαλέξεις σε σχετικά θέματα στο Ευρωπαικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στο Sheffield Hallam University στην Μ. Βρετανία και στο Kellogg School of Management στο Σικάγο.

¨Ηταν για πολλά χρόνια επιστημονικός συνεργάτης στο European Foundation for Quality Management (EFQM) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την εισαγωγή νέων καινοτομικών μεθόδων management όπως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Επιχειρηματική Αριστεία στις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα ήταν επικεφαλής του έργου για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού μοντέλου & μεθοδολογιών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Έθνων Kofi Annan Είναι επίσημο μέλος της GACSO(Global Association of Corporate Sustainability Officers)

Είναι συγγραφέας τoυ βιβλίου <>που έγινε Best Seller στο χώρο του και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου << Μanagrement Models for the Future>> που κυκλοφόρησε διεθνώς το 2009.¨Εχει συμβάλλει ως Πρόεδρος και μέλος οργανωτικής επιτροπής, στην διοργάνωση και τον συντονισμό πληθώρας εκδηλώσεων και διεθνών συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό Τέλος έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων & ερευνών σε διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, εφημερίδες με θεματολογία σχετικά με την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη & Διακυβέρνηση, Eπιχειρηματική Ηθική, την Επιχειρηματική Αριστεία & αφοσίωση των πελατών .Έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σχετικές με την προαναφερόμενη θεματολογία στην Ελλάδα & Εξωτερικό στα ΜΜΕ όπως Fortune, (CCTV – Chinese Central TV), CNBC , Bulgarian TV, Ηurriet-Tουρκία , ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΑ ΤV, Greek Business Channel, 9,84 Radio, Planet 99.5,Skai ).Ο Nίκος Αυλώνας είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Δ.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Β.Α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Louisville(U.S.).

 

Ονομάζομαι Βασιλάκης Μιχαήλ, γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1986 όπου και έζησα μέχρι τα 18 μου. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στην «Κοινωνική Θεολογία» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στην πορεία απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Στη συνέχεια μετακόμισα για ένα χρόνο στο Μπουλαβάγιο (Ζιμπάμπουε) όπου εργάστηκα εθελοντικά σε ένα συμβουλευτικό κέντρο «Contact» ως σύμβουλος οικογενειών και παιδιών. Συγχρόνως ολοκλήρωσα και εκπαίδευση στην κατεύθυνση της Συστημικής προσέγγισης στη Συμβουλευτική.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στο Σύλλογο οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Μερικές από τις αρμοδιότητες μου είναι η διενέργεια των γρήγορων τεστ για HIV, HCV και HBV, η ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα άτομα στους/στις ωφελούμενους/ες, η συμβουλευτική σε οροθετικά άτομα, ο συντονισμός του δικτύου των εθελοντών, η εκπαίδευση των εθελοντών, καθώς και η εργασία στο δρόμο. Αυτό που με κινητοποιεί στη δουλειά μου είναι η ευκαιρία που έχω να έρχομαι καθημερινά σε επαφή με άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα, κουλτούρες, σεξουαλικότητες, φύλα κ.α. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων έρχομαι σε επαφή με τις ευάλωτες ομάδες των τρανς ατόμων, των ατόμων που εργάζονται στο σεξ, των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην προσπάθεια ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς νοσημάτων και πρόληψης.

Ο Αθανάσιος Π. Βοζίκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας και τα Πληροφοριακά Συστήματα. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς στα Οικονομικά της Υγείας και τα Πληροφοριακά Συστήματα, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πληροφορική της Υγείας (Health Informatics) και πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας» του Παν. Πειραιώς και έχει θητεύσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές ως εμπειρογνώμονας ανασχεδιασμού διαδικασιών, επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης συστημάτων του τομέα υγείας, έχει διατελέσει μέλος ερευνητικών ομάδων σε διεθνή, ευρωπαϊκά και εγχώρια projects και έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και μονογραφιών σε διεθνή και εγχώρια περιοδικά.

Η ιατρός Μαρία Κιαγιά εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στην Γ’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» (2001-2006). Παρακολούθησε τις εργασίες του Ιατρείου Πόνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για 9 μήνες και στη συνέχεια έκανε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση (MSc) στο King’s College London School of Medicine στην Ανακουφιστική Φροντίδα ασθενών με χρόνια νοσήματα (2006-2008).Έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμά με βαθμό «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2013.

Είναι μέλος της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α (Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας ) και της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας.
Επίσης, είναι μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας MASCC (Multidisciplinary Association of Supportive Care in Cancer) και EAPC (European Association for Palliative Care) . Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και συμμετέχει σε σειρά μετεκπαιδευτικών μαθημάτων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές-της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Σωτηρία- με θέμα τον καρκινικό πόνο, τη ναυτία-έμεση, την καρκινική καχεξία, την καρκινική κόπωση και την ανακουφιστική ιατρική.

 

Ο Δρ. Νικόλαος Κοτσόπουλος είναι οικονομολόγος της υγείας με 15-ετή εμπειρία στην φαρμακευτική βιομηχανία και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχοντας εργαστεί σε διαφορετικές καίριες θέσεις στην φαρμακοβιομηχανία σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, διαθέτει εκτενή εμπειρία στους τομείς, της τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμακευτικών τεχνολογιών και στον τομέα των οικονομικών της υγείας. Έχει διεξάγει πληθώρα μελετών σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες. Διαθέτει πάνω από 20 επιστημονικές δημοσιεύσεις και διδάσκει Εφαρμοσμένες Μεθόδους Οικονομικής Αξιολόγησης σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσφάτως, ανέπτυξε με την επιστημονική του ομάδα ένα καινοτόμο πλαίσιο ανάλυσης και αξιολόγησης των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών οφελών που προκύπτουν από τις επενδύσεις στην υγεία. Το πλαίσιο ανάλυσης υιοθετήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως προς την μεθοδολογία του για την αξιολόγηση των επενδύσεων σε προγράμματα εμβολιασμού. Συνεργάζεται ως Επικεφαλής Οικονομολόγος με την εταιρεία Global Market Access Solutions η οποία δραστηριοποιείται στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ καθώς και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας στην Ελλάδα. Είναι διδάκτωρ επιδημιολογίας και φαρμακο-οικονομίας του Πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα οικονομικά της υγείας από το City University, London.

 

Ο Δημήτριος Λυράκος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Masaryk – BRNO της Τσεχίας (1999).
Μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας στην Ψυχιατρική (2009).
Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο “Αιγινήτειο” (2010).

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει τη θέση του Eπιστημονικού Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής “Άγιος Γεράσιμος” και εργάζεται ως ψυχίατρος στο Οικοτροφείο “Εστία” της ΑΜΚΕ “Ηπιόνη” και στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης στην Ογκολογική Μονάδα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Αθηνών στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπως επίσης και στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “Αιγινήτειο”. Έχει αναλάβει την ψυχιατρική παρακολούθηση στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Η φροντίδα 1-2-3-4” καθώς και στο Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής ένταξης με την επωνυμία Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές ανάγκες το “ Eργαστήρι”.

Από το 2010 έχει αναλάβει την εποπτεία φοιτητών κατά την πρακτική τους άσκηση στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος “Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής Υγείας”, όπως και των ειδικευόμενων Ψυχιατρικής στα πλαίσια της άσκησης τους στη Διασυνδετική της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “Αιγινήτειο”. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

 

Ο κ. Ιωάννης Νικολάου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης και εκπόνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc, PhD) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μάντσεστερ, Μ. Βρετανία (Manchester School of Management, UMIST). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων της PricewaterhouseCoopers και στην συνέχεια εργάστηκε ως Προϊστάμενος Εκπαίδευσης στην Εγνατία Τράπεζα.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά» και «Διοικώντας το Ανθρώπινο Κεφάλαιο – Ελληνικές Μελέτες Περίπτωσης», και έχει επιμεληθεί μαζί με την Janneke Oostrom το βιβλίο Employee Recruitment, Selection, and Assessment. Contemporary Issues for Theory and Practice. (Routledge/Psychology Press). Έχει δημοσιεύσεις σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ τα ερευνητικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς / Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Συμπεριφοράς/Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για τα οποία έχει τιμηθεί με Αριστεία Διδασκαλίας, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών σε επιχειρήσεις.

Είναι μέλος του Executive Committee του European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP), συν-ιδρυτής του European Network of Selection Researchers (ENESER) και του εθελοντικού οργανισμού www.job-pairs.gr, που στόχο έχει να φέρει κοντά αποφοίτους/ανέργους με την αγορά εργασίας, μέσω mentoring με έμπειρους επαγγελματίες.

 

Ο Γρηγόριος Παινέσης είναι Διδάκτορας Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στον τομέα της συμπεριφοράς του καταναλωτή και του λιανικού εμπορίου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Διοικητική Επιστήμη και την Επιχειρησιακή Έρευνα (with Distinction) από το πανεπιστήμιο του Warwick (2007) και απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2005). Πρωτότυπες ερευνητικές του εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά εγνωσμένου κύρους.
Έχει λάβει επί συνεχόμενα έτη υποτροφίες και βραβεία από το Ι.Κ.Υ., ενώ και για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής έχει χρηματοδοτηθεί με υποτροφία από το υπουργείο Παιδείας (Πρόγραμμα Ηράκλειτος ΙΙ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διδάσκει μαθήματα Μάρκετινγκ, Ανάλυσης Δεδομένων και Έρευνας Αγοράς από το 2009 στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε κολέγια. Tα κυριότερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα γνωστικά αντικείμενα της Συμπεριφοράς Καταναλωτή, της Έρευνας Αγοράς, του Μάρκετινγκ Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, της Προώθηση ς Πωλήσεων και των Ποσοτικών Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων Μάρκετινγκ. Έχει εκπονήσει έρευνες αγοράς και μελέτες για το Ινστιτούτο Νεολαίας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), την AbbVie Φαρμακευτική Α.Ε. και το Efficient Consumer Response Hellas, ενώ είναι εξειδικευμένος σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας με έμφαση στο μάρκετινγκ στην Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

 

Ο Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής είναι Επίκουρος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι πτυχιούχος μηχανικός από το Imperial College of Science Technology and Medicine της Αγγλίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ International) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ίδιου πανεπιστημίου.

Έχει εργαστεί για τρία χρόνια στη Deloitte and Touche Consulting ως Senior Consultant και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ερευνητικών και συμβουλευτικών έργων και μελετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 ώρες εκπαίδευσης σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, αλλά και σε προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης στελεχών για τα οποία έχει βραβευτεί με αριστεία διδασκαλίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στο χώρο του Μάνατζμεντ και της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως το Journal of Management, το Journal of Management Studies, το Long Range Planning, το Journal of Vocational Behavior κ.α.) και συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Είναι μέλος του City & Guilds της Αγγλίας, της Ακαδημίας του Μάνατζμεντ της Αμερικής (Academy of Management), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Είναι, επίσης, κριτής (reviewer) σε Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά και μέλος της συντακτικής ομάδας (review editor) του περιοδικού Journal Frontiers in Psychology.

 

Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος) και Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002 -2004), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002 -2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002- 2006), Διοικητικός Διευθυντής στο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ (2006-2007) και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας – ΤΥΠΕΤ (2007-2010). Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Aπό τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 ήταν Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Ειδικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ στην πολιτική για τον καρκίνο ενώ είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του PACT (The Patient Access Partnership on Equity of Access to Quality Healthcare – Brussels) και της Επιστημονικής Επιτροπής του OIS (Osservatorio Internazionale della Salute – Rome). Έχει ευρεία ερευνητική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει την επιστημονική ευθύνη περισσότερων από 30 ερευνητικών προγραμμάτων. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 23 βιβλία και περισσότερα από 180 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 300 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών, όπως: Health Policy (Elsevier) – “PLOS ONE” (Elsevier) – “Journal of Medical Systems” (Springer Link) – “BMC International Journal for Equity in Health” (BioMed Central) – “Value in Health Regional Issues” (Elsevier) – “International Journal of Health Policy and Management” (Wiley) – “Risk Management and Healthcare Policy” (Dove Medical Press) – “European Journal of Cancer Care” (Wiley) – “Respiratory Care” (Elsevier) – “Diabetic Medicine” (Wiley). Είναι Associate Editor στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά “Health Expectations” (Wiley – Oxford) και “BMC Public Health” (BioMed Central).

 

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικ. Συρίγος αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης το 1982 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Ογκολογία στην Α ́ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Hammersmith, Royal Postgraduate Medical School στο Λονδίνο. Έλαβε το διδακτορικό δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1995 και ακολούθως τους μεταδιδακτορικούς τίτλους Master of Philosophy και Philosophy Doctorate από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London, το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Εργάστηκε ως επιμελητής της Ογκολογικής Κλινικής των Νοσοκομείων Hammersmith και St Bartholomew’s στο Λονδίνο. Το 2002 διορίστηκε ως επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Από το 2006 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας (Visiting Professor of Thoracic Oncology), στο Yale School of Medicine, Yale University, με εκπαιδευτικά και ερευνητικά καθήκοντα και από το 2012 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Παθολογίας (Adjunct Professor of Medicine), στο Pittsburgh School of Medicine, USA. Πρόσφατα (2014) το Πανεπιστήμιο Αθηνών του ανέθεσε τη διεύθυνση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος είναι μέλος σε πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Clinical Oncology (ASCO), American Association of Cancer Research (AACR) (κατόπιν προσκλήσεως), American College of Chest Physicians (ACCP), International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), European Society of Medical Oncology (ESMO) και της European Respiratory Society (ERS). Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών (Reviewer) 84 διεθνών ιατρικών περιοδικών και μέλος διαρκούς συντακτικής επιτροπής (Editorial Board) 18 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι συντάκτης 9 διεθνών ιατρικών τόμων και συγγραφέας σε πάνω από 360 διεθνείς δημοσιεύσεις με πάνω από 6000 βιβλιογραφικές αναφορές. Επιπλέον είναι μέλος της ΕSMO Translational Research Group καθώς και Member of the Board of Directors της διεθνούς επιστημονικής εταιρείας MASCC (Multidisciplinary Association of Supportive Care in Cancer).

 

Ο Πέτρος Τσαντίλας είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διδάκτωρ Κοινωνικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris X – Nanterre. Διετέλεσε Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2009-2016). Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σχετικά με την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση και την Εργασία και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Σχολή Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

 

 

Ο ιατρός Τσιμπούκης Σωτήριος γεννήθηκε στην Αθήνα .Σπούδασε ιατρική στην Ιατρική Σχολή της πόλης Τιμισοάρα στη Ρουμανία και αποφοίτησε το 1997. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα διεθνών κλινικών μελετών της Ογκολογικής Μονάδας ,του νοσοκομείου Σωτηρία, από το Μάρτιο του 2007. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών κλινικών μελετών φάσεως Ib έως ΙV κυρίως στον καρκίνο του πνεύμονα και είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας και της ΕRS. Είναι απόφοιτος της σχολής ορθής κλινικής πρακτικής της Βιέννης.

 

Ο Δημήτριος Ψυχογυιός είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοδότησης και Επενδύσεων στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά και ερευνητής στο Manchester Business School του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, όπου και διατέλεσε λέκτορας Χρηματοοικονομικής μέχρι το 2008. Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και είναι κάτοχος MBA και διδακτορικού διπλώματος στην Χρηματοοικονομική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Το δημοσιευμένο ερευνητικό έργο του Δ. Ψυχογυιού έχει παρουσιαστεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει αναγνωριστεί από την διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα με πλέον των 600 ετεροαναφορών σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε θέματα χρηματοοικονομικής, επενδύσεων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, χρηματοοικονομικής του περιβάλλοντος. Ο Δ. Ψυχογυιός έχει διδάξει σε MBA’s μεταπτυχιακά πρόγραμμα ελληνικών, ευρωπαϊκών και αμερικάνικων πανεπιστημίων, και έχει συντονίσει ή συμμετάσχει στην υλοποίηση σημαντικού αριθμού ερευνητικών, συμβουλευτικών και επιμορφωτικών έργων για επιχειρήσεις και οργανισμούς σε Ευρώπη και Ελλάδα.