A’ Κύκλος Εκπαίδευσης 2018

Εισηγητές

Ο Νίκος Αυλώνας είναι Πρόεδρος  και ιδρυτής του Κέντρου Αειφορίας (CSE) ενός εξειδικευμένου οργανισμού σε θέματα παροχής στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης  και εκπαίδευσης με γραφεία την Αθήνα, Σικάγο  και Βρυξέλλες και δραστηριότητες σε περισσότερες από 25 χώρες στην Βόρεια Αμερική, Ευρώπη,Μέση Ανατολή και Ασία.Έχει πρόσφατα διακριθεί ως ένας από τους «Top 100 Thought Leaders in Trustworthy Business Behavior” από τον Οργανισμό Trust Across America.Είναι γνωστός διεθνής ομιλητής σε θέματα που σχετίζονται με την Αειφόρο Ανάπτυξη και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες παγκοσμίως.

Εξειδικεύετε  στη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Αειφορία, Εταιρική Διακυβέρνηση, Επιχειρηματική Ηθική και  έχει υποστηρίξει ως εξωτερικός σύμβουλος και συνεργάτης  δεκάδες   κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή  Mεταξύ των oργανισμών που έχει  συνεργαστεί  ως ειδικός σύμβουλος συμπεριλαμβάνονται κορυφαίες εταιρείες Fortune 500 και διεθνείς οργανισμοί όπως οι BP, Nestle, Heineken Group, Blackberry, ΑΒΜ, Mc Cain,  DHL, Lafarge, Deutsche Post, HSBC, DIFC,  European Investment Bank, Κυβέρνηση του Dubai, Lloyds Banking Group .Παράλληλα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 5000 Executives στα παραπάνω θέματα

Ο Νίκος Αυλώνας, είναι ένας από τους δημιουργούς και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) που αξιολογεί την Εταιρική Υπευθυνότητα μέσα από διεθνώς αναγνωρισμένα εργαλεία όπως ο δείκτης ΕΚΕ του μεγαλύτερου διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Business in the Community (BITC) . Είναι μέλος του Advisory Board  σημαντικών διεθνών οργανισμών στην Αμερική και Ευρώπη ο SERF (Society for Environmental Responsible Facilities ) και GMIC (Green Meeting Industry Council ).  Στο παρελθόν  ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της επιτροπής Sustainability στο Επιμελητήριο του Σικάγο και σύμβουλος στο πρόγραμμα ηγεσίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο

Ο Νίκος είναι επισκέπτης καθηγητής στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  πρόγραμμα ΜΒΑ ενώ ήταν καθηγητής  στο DePaul University στο Σικάγο σε θέματα βιώσιμης Ανάπτυξης. Έχει επίσης πραγματοποιήσει διαλέξεις σε σχετικά θέματα στο Ευρωπαικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στο  Sheffield Hallam University στην Μ. Βρετανία και στο Kellogg School of Management στο Σικάγο.

¨Ηταν για πολλά χρόνια  επιστημονικός συνεργάτης στο European Foundation for Quality  Management (EFQM) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την εισαγωγή   νέων καινοτομικών μεθόδων management όπως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Επιχειρηματική Αριστεία στις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα ήταν    επικεφαλής του έργου για την  δημιουργία του Ευρωπαϊκού μοντέλου & μεθοδολογιών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που υποστηρίχθηκε από  την Ευρωπαική Επιτροπή και τον Γενικό Γραμματέα των  Ηνωμένων Έθνων Kofi Annan Είναι επίσημο μέλος της GACSO(Global Association of Corporate Sustainability Officers)

Είναι συγγραφέας τoυ βιβλίου  <<Practical Sustainability Strategies (Wiley 2014)>>που έγινε Best Seller στο χώρο του  και ένας από  τους συγγραφείς του βιβλίου << Μanagrement Models for the Future>> που κυκλοφόρησε διεθνώς το 2009.¨Εχει συμβάλλει ως Πρόεδρος και μέλος οργανωτικής επιτροπής, στην διοργάνωση και τον συντονισμό πληθώρας εκδηλώσεων και διεθνών συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό Τέλος έχει δημοσιεύσει πλήθος  επιστημονικών άρθρων & ερευνών σε διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, εφημερίδες  με θεματολογία σχετικά με την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη & Διακυβέρνηση, Eπιχειρηματική Ηθική, την Επιχειρηματική Αριστεία  &  αφοσίωση των πελατών .Έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σχετικές με την προαναφερόμενη θεματολογία στην Ελλάδα & Εξωτερικό στα ΜΜΕ όπως  Fortune, Forbes (CCTV – Chinese Central TV), CNBC , Bulgarian TV, Ηurriet-Tουρκία ,  ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΑ ΤV, Greek Business Channel, 9,84 Radio, Planet 99.5,Skai ).Ο Nίκος Αυλώνας είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Δ.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Β.Α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Louisville(U.S.).

O Κωνσταντίνος Βαρσάμος διαθέτει 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην παροχή υπηρεσιών και λύσεων προς εταιρίες του ευρύτερου χώρου της υγείας για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταβαλλόμενων αναγκών τους σχετικά με την εξέλιξη και διείσδυσή της ψηφιακής τεχνολογίας, την ανάπτυξη ικανοτήτων και την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης με το κοινό τους. Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες, προκλήσεις και αλλαγές της κάθε εποχής, εξέλιξε την επαγγελματική του καριέρα αρχικώς μέσα από θέσεις εμπορικής και γενικής διεύθυνσης στην Ελλάδα και στη συνέχεια ανώτατες θέσεις ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας σε πωλήσεις, μάρκετινγκ και επιχειρησιακή ανάπτυξη. Το 2013 ίδρυσε στην Ελλάδα την GET2WORK, εταιρία που σήμερα κατέχει πρωτοποριακό και αναγνωρισμένο ρόλο στην καθοδήγηση και ανάπτυξη εταιριών, επαγγελματιών, επιστημόνων και φορέων υγείας προς την καινοτομία και έχει δημιουργήσει καταξιωμένες επιμορφωτικές δράσεις όπως το #Digital4Pharma και την Θεραπευτική Συμμαχία. Ο Κωνσταντίνος κατέχει τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα Μαθηματικά και μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στην Τεχνητή Νοημοσύνη, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (Ηνωμένο Βασίλειο).»

Μαρία Παπαγεωργίου εργάζεται στην εταιρεία MSD στην Αθήνα ως Market Access Associate Director από το 2014. Διαθέτει πτυχίο Βιολογίας από το Queen Mary & Westfield College του Λονδίνου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και Πολιτική της Υγείας καθώς και ΜΒΑ στη Διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάζεται στο χώρο του φαρμάκου τα τελευταία 18 έτη, ξεκινώντας την καριέρα της από την AstraZeneca, ως Health Economics Associate, αργότερα αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες στον τομέα του Marketing, προτού καταλήξει στο Market Access στην MSD. Έχει συνεργαστεί στενά με Πανεπιστημιακούς και Ρυθμιστικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας με στόχο την κατάλληλη υποστήριξη όλων των σκευασμάτων της εταιρείας για την πρόσβαση ασθενών σε αυτά.

 

Η Έφη Σίμου είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Κίνδυνος και Δημόσια Υγεία». Είναι επίσης συγγραφέας και συντονίστρια των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: 2008-2012. Έχει διατελέσει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου “Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία” (Αθήνα, 2013) και του συνεδρίου “2nd European Risk Summit: Risk Communication Principles-Practices-Tools”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας σε συνεργασία με το King’s College of London (Αθήνα, 2014). Έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και άρθρων στα γνωστικά αντικείμενα, των δεικτών υγείας και υπηρεσιών υγείας, του προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου, της ταξιδιωτικής ιατρικής, της πρωτογενούς πρόληψης, της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στην υγεία και της επικοινωνίας στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής–εθελοντικής της δράσης, οργάνωσε και συμμετείχε σε εθελοντικά προγράμματα στον τομέα της πρόληψης, της προαγωγής υγείας και της υγείας των γυναικών. Στο διάστημα 2004 έως το 2014 ανέπτυξε με βάση ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες και υλοποίησε σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του νοσοκομείου και την επιστημονική εποπτεία του ακτινολογικού τομέα του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», το Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Πληθυσμιακού Ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο του οποίου είχαν πραγματοποιηθεί έως το 2014, 40.000 δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες, κυρίως άπορες και ανασφάλιστες, καθώς και κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων και ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Εργάζεται ως ερευνήτρια στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του μαθήματος: Επικοινωνία-Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Υγείας ως επιστημονικός συνεργάτης Υπουργών Υγείας σε θέματα Δημόσιας Υγείας, στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων αξιολόγησης υπηρεσιών υγείας και στο εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία (HIT) ενός νεοσύστατου μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού φορέα που έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση κυρίως του γενικού πληθυσμού, αλλά και των επαγγελματιών υγείας αναφορικά με το ρόλο της επικοινωνίας- μέσων μαζικής ενημέρωσης και του ιατρικού αλφαβητισμού στην πρόσληψη, επιλογή και αποκωδικοποίηση των πληροφοριών που σχετίζονται με τη βελτίωση της υγείας. Τέλος, είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Φιλοσοφία, με κατεύθυνση την αναπαράσταση των κινδύνων υγείας στα ΜΜΕ (Ph.D), μεταπτυχιακών τίτλων στην Επιδημιολογία, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (dipl) και βασικών σπουδών στη Δημόσια και Κοινοτική Υγεία (B.sc) καθώς και την Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (B.sc).