Επιστημονική Επιτροπή

Πρόεδρος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικ. Συρίγος αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης το 1982 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Ογκολογία στην Α ́ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Hammersmith, Royal Postgraduate Medical School στο Λονδίνο. Έλαβε το διδακτορικό δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1995 και ακολούθως τους μεταδιδακτορικούς τίτλους Master of Philosophy και Philosophy Doctorate από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London, το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Εργάστηκε ως επιμελητής της Ογκολογικής Κλινικής των Νοσοκομείων Hammersmith και St Bartholomew’s στο Λονδίνο. Το 2002 διορίστηκε ως επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Από το 2006 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας (Visiting Professor of Thoracic Oncology), στο Yale School of Medicine, Yale University, με εκπαιδευτικά και ερευνητικά καθήκοντα και από το 2012 είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής Παθολογίας (Adjunct Professor of Medicine), στο Pittsburgh School of Medicine, USA. Πρόσφατα (2014) το Πανεπιστήμιο Αθηνών του ανέθεσε τη διεύθυνση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος είναι μέλος σε πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Clinical Oncology (ASCO), American Association of Cancer Research (AACR) (κατόπιν προσκλήσεως), American College of Chest Physicians (ACCP), International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), European Society of Medical Oncology (ESMO) και της European Respiratory Society (ERS). Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών (Reviewer) 84 διεθνών ιατρικών περιοδικών και μέλος διαρκούς συντακτικής επιτροπής (Editorial Board) 18 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι συντάκτης 9 διεθνών ιατρικών τόμων και συγγραφέας σε πάνω από 360 διεθνείς δημοσιεύσεις με πάνω από 6000 βιβλιογραφικές αναφορές. Επιπλέον είναι μέλος της ΕSMO Translational Research Group καθώς και Member of the Board of Directors της διεθνούς επιστημονικής εταιρείας MASCC (Multidisciplinary Association of Supportive Care in Cancer).

 

Μέλη

Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος) και Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002 -2004), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002 -2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002- 2006), Διοικητικός Διευθυντής στο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ (2006-2007) και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας – ΤΥΠΕΤ (2007-2010). Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Aπό τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 ήταν Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Ειδικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ στην πολιτική για τον καρκίνο ενώ είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του PACT (The Patient Access Partnership on Equity of Access to Quality Healthcare – Brussels) και της Επιστημονικής Επιτροπής του OIS (Osservatorio Internazionale della Salute – Rome). Έχει ευρεία ερευνητική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει την επιστημονική ευθύνη περισσότερων από 30 ερευνητικών προγραμμάτων. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 23 βιβλία και περισσότερα από 180 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 300 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών, όπως: Health Policy (Elsevier) – “PLOS ONE” (Elsevier) – “Journal of Medical Systems” (Springer Link) – “BMC International Journal for Equity in Health” (BioMed Central) – “Value in Health Regional Issues” (Elsevier) – “International Journal of Health Policy and Management” (Wiley) – “Risk Management and Healthcare Policy” (Dove Medical Press) – “European Journal of Cancer Care” (Wiley) – “Respiratory Care” (Elsevier) – “Diabetic Medicine” (Wiley). Είναι Associate Editor στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά “Health Expectations” (Wiley – Oxford) και “BMC Public Health” (BioMed Central).

 

Η Τζένη Περγιαλιώτου,πρόεδρος Prix Galien Greece & Ακαδημίας Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών,αποφοίτησε το 1993 από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής, ενώ το 1997 έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1999 έως το 2003 εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιριών Janssen-Cilag και Roche Hellas. Από το 2003 έως το 2009 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των ΜΜΕ, ως δημοσιογράφος υγείας σε διάφορα περιοδικά, όπως η Vogue Hellas, η Madame Figaro, το Salve, το Men’s Health, το Glamour, ενώ παράλληλα έκανε και ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα υγείας στο ραδιόφωνο του Planet, 104,5 FM.

To 2009 ανέλαβε τη διεύθυνση έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού MD, ενώ το 2010 δημιούργησε την προσωπική της εταιρία JP Communications, όπου πλέον ως εκδότρια προχώρησε με την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού The Doctor, το οποίο μέχρι σήμερα έχει εκδώσει ήδη 24 τεύχη περιοδικού.
Το 2012 η JP Communications ανέλαβε ως επίσημος εκπρόσωπος να διοργανώνει κάθε δύο χρόνια την τελετή απονομής του θεσμού των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien στην Ελλάδα, ενώ το 2014 προχώρησε με τη δημιουργία του Galien Think Tank Greece (GTTG), ενός σημαντικού, ανεξάρτητου φορέα, που λειτουργεί  συμβουλευτικά  ως  κέντρο διαμόρφωσης θέσεων  στο χώρο της υγείας, της καινοτομίας και της έρευνας στη χώρα μας.

Το 2013 το Who is Who Hellas αναγνωρίζει και εντάσσει τη Τζένη Περγιαλιώτου στις σημαντικότερες Ελληνικές προσωπικότητες που διακρίθηκαν εκείνη τη χρονιά από τους τομείς του δημόσιου βίου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων, επιχειρηματιών και άλλων.

Το Νοέμβριο του 2016, η JP Communications ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη λειτουργία της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών. Επιστήμονες κύρους παραδίδουν μαθήματα συγκεκριμένης θεματολογίας στα μέλη των Συλλόγων Ασθενών με σκοπό να ενδυναμώσουν το διεκδικητικό και επικοινωνιακό τους προφίλ, να τους βοηθήσουν να εντάξουν νέα μέλη στους συλλόγους τους και να τους προσφέρουν τη γνώση και τα επιπλέον εφόδια να ενημερώνουν την κοινωνία και να επηρεάζουν την Πολιτεία, ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες και τεχνολογίες.

 

Ο Νίκος Δέδες είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Θετικής Φωνής, του συλλόγου των ατόμων που ζουν με HIV στην Ελλάδα. Είναι πρώην πρόεδρος της European AIDS Treatment Group (EATG) και πρώην συντονιστής στην Επιτροπή Ασθενών και Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κλινικών Δοκιμών για το HIV, μέλος των Ευρωπαϊκών Κατευθυντηρίων Οδηγιών Θεραπείας για τον HIV και μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής στρατηγικού και τεχνικού σχεδιασμού για το HIV/AIDS του ΠΟΥ.

Με το έργο του υποστηρίζει και διεκδικεί, ως ηθική επιταγή για μια ευημερούσα και δίκαιη κοινωνία, την καθολική πρόσβαση σε αποτελεσματικές, επιστημονικά τεκμηριωμένες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες υγείας και πρόληψης.

 


Ο Γιώργος Καλαμίτσης είναι ψυχολόγος με πολυετή εμπειρία στον χώρο των Μ.Κ.Ο που έχουν ως επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τόσο σε θέματα δημόσιας υγείας αλλά και εξαρτήσεων, με προσήλωση πάντα στον άνθρωπο. ‘Εχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων που αφορούν κυρίως στις ιογενείς ηπατίτιδες, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στον οποίο είναι ιδρυτικό μέλος. Από το 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Wold Hepatitis Alliance. Επίσης, από το 2016 αποτελεί μέλος του Hepatitis B & C Public Policy Association.