Σύλλογοι Ασθενών Πανελλαδικά

Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας

Το Σωματείο Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), ιδρύθηκε το 1992, έχει έδρα την Πάτρα και καλύπτει γεωγραφικά την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ.

Σκοποί του είναι η ενημέρωση για την ΣΚΠ, η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής-υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Στόχος του είναι η επιστημονική ενημέρωση με συντονισμένες μελέτες και έρευνες και η ουσιαστική ένταξη και αξιοποίηση των κοινωνικών, επαγγελματικών ικανοτήτων των Αμ.Σ.Κ.Π., ώστε να παραμείνουν ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος : Καραγιώργου Μαργαρίτα
Αντιπρόεδρος : Κουργιαλή Κωνσταντίνα
Γενικός Γραμματέας : Μπάλλας Δημήτριος
Ταμίας : Ιωαννίδου Χριστίνα
Ειδικός Γραμματέας : Μπίρκου Άννα
Μέλος-Σύμβουλος : Αδαμοπούλου Βάσω
Μέλος-Σύμβουλος : Τρεχλή Βασιλική

Επικοινωνία

Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου 2, Τ.Κ. 26441 Πάτρα
Τηλ. – Fax: 2610422655
e-mail: eenosims@yahoo.gr
Ιστολόγιο: http://eenosims.blogspot.gr/
Ιστότοπος: www.eeaskp.gr

Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ)

Η Ε.Ε.Σ.Κ.Π. (Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και γραφεία σε όλη την Ελλάδα, που αριθμεί πάνω από 7.000 μέλη.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 25  χρόνια με στόχο την υποστήριξη των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Στο έργο της ΕΕΣΚΠ εντάσσονται και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω από τη ΣΚΠ ενώ στόχος παραμένει η έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών).

Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 όπου και εδρεύει, ενώ έχει γραφεία σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Θεσσαλία, Αλεξανδρούπολη) που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες. Από την ίδρυσή της ακόμα συνεργάζεται με γιατρούς κρατικών νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και όλων των ενδιαφερομένων, για τα ζητήματα που άπτονται της νόσου.

Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που περιλαμβάνει τα νεότερα δεδομένα για τη ΣΚΠ και  αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς. Επιπλέον υπάρχει ενεργός συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έκδοση Δελτίων Τύπου και συνεχείς παρουσιάσεις με στόχο την έγκυρη ενημέρωση για τη ΣΚΠ.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Ωρολογάς Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος: Μαρής Εμμανουήλ
Γενικός Γραμματέας: Μιχαλάκης Κωνσταντίνος (Μέλος του ΔΣ της EMSP)
Ταμίας: Τσιρανίδου Ευστρατία
Μέλος Α: Γαροπούλου Βασιλική
Μέλος Β: Μυλωθρίδης Παναγιώτης
Μέλος Γ: Ιωαννίδου Χρυσούλα
Μέλος Δ: Καλογιάννη Δήμητρα (Μέλος του ΔΣ της MSIF)
Μέλος Ε: Αντωνάκης Σπυρίδων

Επικοινωνία

Π. Χαραλαμπίδη 3 – Άγιος Ιωάννης, Θεσσαλονίκη ΤΚ 55132
Τηλ.2310 949 909 / 2310 949 672
fax: 2310949909
info@gmss.gr
Ώρες λειτουργίας κοινού: καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-14:00
website : www.gmss.gr
fb: gmss.gr

Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο (Ε.Ε.Ι.Κ.)

Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο (Ε.Ε.Ι.Κ.) 
Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης “Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο” είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο από το 1983 με Δ.Σ. που απαρτίζεται αποκλειστικά από ασθενείς ή γονείς ασθενών.  Είναι μέλος διεθνών οργανισμών όπως CF Europe, CF Worldwide, Eurordis, ELF,ERS ενώ στα πλαίσια του λειτουργεί επιστημονική επιτροπή  Κυστικής Ίνωσης με εξειδικευμένους επιστήμονες Υγείας στην νόσο. Ο Σύλλογος υλοποιεί προγράμματα και δράσεις που αφορούν: την έρευνα και πρόληψη, την διεκδίκηση και  υποστήριξη παροχών υγείας,  την βελτίωση ποιότητα ζωής των ασθενών και την ενημέρωση του κοινού. Με επαγγελματισμό,με στρατηγικό σχεδιασμό και συνεργασίες έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια ικανοποίηση αιτημάτων 10 ετιών με καταλυτικό παράγοντα την βραβευμένη καμπάνια ευαισθητοποίησης ‘’eachbreath a step closer to our dreams’’. Η διασύνδεση Σισμανογλείου με το Southampton ,το  ευρωπαϊκό registry, ανάπτυξη μονάδων Κ.Ι., η οργάνωση μεταμοσχεύσεων στην Αυστρία, προγράμματα άσκησης και φυσιοθεραπείας και οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες αποτελούν κάποιες από αυτές.

Τα μέλη Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική Νόσο
Δημήτρης Κοντοπίδης – Πρόεδρος (Ασθενής)
Αικατερίνη Δραπανιώτου – Αντιπρόεδρος (μητέρα Ασθενούς)
Ιωάννης Σπίνος – Γενικός Γραμματέας (Ασθενής)
Νάντια Πρόγκα – Ταμίας (μητέρα Ασθενούς)
Βασίλης Παληός – Αναπλ. Ταμίας (Ασθενής)
Άννα Σπίνου – Αναπλ. Γραμματέας (Ασθενής)
Έφη Ανδρέου – Μέλος ΔΣ

Στοιχεία επικοινωνίας Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική Νόσο
Μενάνδρου 26, Αθήνα, ΤΚ 10552
τηλ.: 6978027234, 6978026718
φαξ: 2130320717
email: cysticfibrosis.gr@gmail.com
website: www.cysticfibrosis.gr

 

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς)

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) συστάθηκε στις 29/10/1995 ως σωματείο μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σκοποί της είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους, η υποστήριξη της έρευνας, η προώθηση μέτρων πρόληψης και η βελτίωση της διάγνωσης της ασθένειας.

Στα δύο κέντρα Ημέρας που έχει ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη προσφέρονται δωρεάν διάγνωση, ιατρική παρακολούθηση, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις σε υγιείς (προληπτικά) και ασθενείς αρχικού και μέσου σταδίου και τους περιθάλποντές τους, εξυπηρέτηση κατ’ οίκον για μη κινητικούς ασθενείς και γραμμή 24ωρης τηλεφωνικής βοήθειας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Στυλιανή Πεχλιβανίδου
Αντιπρόεδρος: Μαγδαληνή Τσολάκη
Γεν. Γραμματέας: Αικατερίνη Καλύβα
Ταμίας: Γλυκερία Τσαπικίδου
Μέλη: Ανδρέας Δημητριάδης, Χρήστος Βουχάρας, Χάιδω Ζάχου

Επικοινωνία

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Αγία Ελένη»
Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης»
Κων/νου Καραμανλή 164, Τ.Κ. 542 48, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 351451-5, Fax: 2310 351456

E-mail: info@alzheimer-hellas.gr
Site: www.alzheimer-hellas.gr
Facebook: AlzheimerHellas, Twitter: @AlzheimerHellas, Youtube: Alzheimer Hellas

Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως Ε.Ε.Ο.Σ.

H Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως (Ε.Ε.Ο.Σ.) ιδρύθηκε το 1992 από μια μικρή ομάδα γονέων με πάσχοντα παιδιά, καθώς και ιατρών.

Σε συνεργασία με την επιστημονική της επιτροπή και τον Tuberous Sclerosis International (Διεθνής Οργανισμός για την Οζώδη Σκλήρυνση), καθώς και τον Tuberous Sclerosis Europe (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Οζώδη Σκλήρυνση), με τους οποίους είναι ισότιμο μέλος, στοχεύει στην:
· ενημέρωση
· υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους
· επίλυση προβλημάτων ασφάλισης και περίθαλψης
· συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων, πολύτιμων στους επιστημονικούς φορείς
· προώθηση της έρευνας

Με την άριστη επιστημονική της Επιτροπή αποσκοπεί στην ευρύτερη ενημέρωση του ιατρικού κόσμου και για το σκοπό αυτό είχε οργανώσει την πρώτη Επιστημονική Ενημερωτική Ημερίδα στην Ελλάδα στο νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» στις 5/5/1997 και μέχρι και σήμερα συνεχίζει να διοργανώνει διαλέξεις, ημερίδες και να συμμετέχει σε ανάλογες επιστημονικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας έτσι με κάθε τρόπο στην έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας στη χώρα μας. Από το 2012 και κάθε χρόνο διοργανώνει την Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των ασθενών, των οικογενειών τους, των επιστημόνων υγείας, καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Η Ε.Ε.Ο.Σ. αποτελεί μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, καθώς και της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.Μ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες). Από το 2000 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις – EURORDIS (European Organisation for Rare Diseases) και από το 2003 είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.).

Διοικητικό Συμβούλιο

Μαριάννα Αβδελοπούλου – Λάμπρου Πρόεδρος
Χριστίνα Κοίλια – Αντιπρόεδρος
Σταματίνα Μπονόβα – Ταμίας
Αλέξανδρος Γεωργούλης – Γραμματέας
Συμέλα Χονδρού – Μέλος

Επικοινωνία

Τιμοθέου 99-101, Βύρωνας 162 32
Τηλέφωνο: 2107600289 – Fax: 2107660991
Email: info@tsahellas.grtsahellas@ath.forthnet.gr
Website: www.tsahellas.gr

Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα ' ' Το Μέλλον ' '

Ο Σύλλογος Ατόμων με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον» που μετονομάσθηκε σε Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον», ιδρύθηκε το 2005.

“Το Μέλλον’’ είναι μια φιλανθρωπική ΜΚΟ που μέσω του εθελοντισμού προσπαθεί να συμπαρασταθεί στα παιδιά και στις οικογένειες τους που πάσχουν από σπάνια Γενετικά Σύνδρομα.

Είναι ο μοναδικός στα Ελληνικά δεδομένα με σκοπό την βελτίωση της υγείας και των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών με γενετικά προβλήματα μέσω της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης, της θεραπείας, της φροντίδας, της εκπαίδευσης, και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Στα 11 χρόνια λειτουργίας της συνοπτικά οι κύριοι σκοποί και δράσεις είναι:

  • Ιατρική εξέταση, έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση των παιδιών αυτών
  • Οικονομική κάλυψη για τη διενέργεια ακριβών εργαστηριακών εξετάσεων  (μοριακές αναλύσεις DNA) φτωχών οικογενειών
  • Διοργάνωση Εκδηλώσεων για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
  • Διοργάνωση επιστημονικών ενημερωτικών Ημερίδων, Συνεδρίων κ.λ.π από έγκριτους Έλληνες και Ξένους επιστήμονες σε θέματα Ιατρικής Γενετικής
  • Δωρεάν αξιολογήσεις για τα παιδιά από έμπειρους θεραπευτές και Ιατρούς
  • Ομάδες υποστήριξης γονέων παρουσία έμπειρου ψυχολόγου-συντονιστή
  • Έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Έλενα Φρυσίρα

Μέλη: Ευφροσύνη Μπουρπουχάκη, Ελίζα Παπαφωτίου, Αθανάσιος Κυρζίδης, Γεωργία Βασιλείου, Δήμητρα Δρυμούση

Επικοινωνία
Μακρυνίτσας 16, 11522 Αμπελόκηποι

Τηλ. Επικοινωνίας: 6946796779, 210 6420821 – Fax: 210 6420829
Email : info@tomellon.com.gr
Website: www.tomellon.com.gr

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Ε.Ε.Σ.Κ.Π.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (Ε.Ε.Σ.Κ.Π.)

Η Ε.Ε.Σ.Κ.Π. είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και γραφεία σε όλη την Ελλάδα, που αριθμεί πάνω από 7.000 μέλη. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια με στόχο την υποστήριξη των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Στο έργο της ΕΕΣΚΠ εντάσσονται και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω από τη ΣΚΠ ενώ στόχος παραμένει η έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών).

Η ΕΕΣΚΠ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (European Multiple Sclerosis Society, EMSP) που εδρεύει στις Βρυξέλλες και τακτικό μέλος, από τις 43 χώρες-μέλη, της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Multiple Sclerosis International Federation, MSIF), που εδρεύει στο Λονδίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Διεθνών Οργανισμών.

Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Ωρολογάς Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος: Μαρής Εμμανουήλ
Γενικός Γραμματέας: Μιχαλάκης Κωνσταντίνος (Μέλος του ΔΣ της EMSP)
Ταμίας: Τσιρανίδου Ευστρατία
Μέλος Α: Γαροπούλου Βασιλική
Μέλος Β: Μυλωθρίδης Παναγιώτης
Μέλος Γ: Ιωαννίδου Χρυσούλα
Μέλος Δ: Καλογιάννη Δήμητρα (Μέλος του ΔΣ της MSIF)
Μέλος Ε: Αντωνάκης Σπυρίδων

Στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου

Έδρα : Θεσσαλονίκη
Π. Χαραλαμπίδη 3 – Άγιος Ιωάννης, ΤΚ 55132
Τηλ.2310 949 909 / 2310 949 672
fax: 2310949909
info@gmss.gr
Ώρες λειτουργίας κοινού: καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-14:00
website : www.gmss.gr
fb: gmss.gr

Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης <<Πνεύμονες Ζωής>>

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης με τον διακριτικό τίτλο <<ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΖΩΗΣ>> ιδρύθηκε στις 02 Αυγούστου 2016 και είναι Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Σκοπός της ίδρυσης του είναι να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών που δημιουργεί η ασθένεια τους, να βγουν απ΄την αφάνεια, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους βάσει της Ευρωπαϊκής χάρτας των δικαιωμάτων των ασθενών όπου έχει υπογράψει και η Ελλάδα, να ενημερώσει το κοινό για αυτή την σπάνια νόσο, τα πρώτα συμπτώματα της, το πώς γίνεται η διάγνωσή της γιατί θεραπεία δεν υπάρχει.  Στο πρώτο στάδιο προλαβαίνεις την επιβράδυνση της εξέλιξη της, εάν αργήσει η διάγνωση χάνεται πολύτιμος χρόνος και δυστυχώς έρχεται το μοιραίο. Η άγνοια σκοτώνει η γνώσει σώζει ζωές.

Τα μέλη του Δ.Σ. είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                : Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ           : Αθανάσιος Γκούντας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            : Αντώνης Αντωνίου

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  : Μαρία Σαφαρίκα

ΤΑΜΙΑΣ                       : Αθηνά Αυδή

Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down ' ' Ηλιαχτίδα ' '

Ηλιαχτίδα – “Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down”

Η Ηλιαχτίδα είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό που έχει σαν σκοπό να βοηθάει άτομα με σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους. Ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία του ζεύγους Μιχάλη και Ιόλης Αντωνοπούλου (γονείς ατόμου με σύνδρομο Down) και με την υποστήριξη πολλών γονέων, φίλων και επιστημόνων.

Βασικοί στόχοι της Ηλιαχτίδας είναι:
● Στήριξη, ενθάρρυνση και πληροφόρηση των γονέων που γεννούν παιδί με σύνδρομο Down
● Επικοινωνία και ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων μεταξύ γονιών.
● Φροντίδα για την ένταξη των ατόμων στο κοινωνικό σύνολο.
● Στήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
● Πληροφόρηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης.
● Εντοπισμός και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Διοικητικό Συμβούλιο
Αντωνοπούλου Ιόλη – Πρόεδρος
Μαρκίδης Μανώλης – Αντιπρόεδρος
Μαζιώτη Έλσα – Γραμματέας
Κούτρα Αλεξάνδρα – Ταμίας
Δανελάτος Αντώνης
Χασομέρη Ματίνα
Μαλάμη Σύλβια
Τσατσούλης Νίκος

Επικοινωνία

Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό
τηλ: 210 6713949 και 6938450507 Φαξ: 2106743033
www.iliaktida.gr
e-mail: info@iliaktida.gr

Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Λιμενικού Σώματος & Φίλων

Η Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Λιμενικού Σώματος & Φίλων είναι ανθρωπιστικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο.

Ιδρύθηκε το 2010 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 αριθμούσε 1.650 μέλη.

Σκοποί της Ενώσεως είναι η άμεση και συνεχής αρωγή των μελών καρδιοπαθών Αξιωματικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και Φίλων.

Η Ένωση μεριμνά για ιατρική βοήθεια στα μέλη καρδιοπαθείς και βαριά νοσούντες, παρέχει φιάλες αίματος για τους ίδιους ή τους συγγενείς τους & τους καθοδηγεί/υποστηρίζει στην θεραπεία τους.

Η ένωση φροντίζει για την συλλογή, αποθήκευση και φύλαξη αίματος σε τρεις (3) τράπεζες αίματος που τηρεί και μεριμνά για την δια βίου επιμόρφωση των ασθενών και των οικείων τους.

Διοικητικό Συμβούλιο
Κωνσταντίνος Μακρής – ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Βασιλικής – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σπυρίδων Λινάρδος – ΤΑΜΙΑΣ
Μιχαλοπούλου Αικατερίνη – Ελένη – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τερζάκης Σταύρος – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Σιδερής Γεώργιος – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Ζαχαρόπουλος Γεώργιος – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Κωνσταντίνα Κουλουρίδου – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Σταύρος Γουδής – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑ)
Σοφία Ραμαντάνη – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑ)
Μάμου Σοφία – ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Eυανθία ΜΑΚΡΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Σταμάτης Νίνης – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Κωνσταντίνος Νικολάου – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Επικοινωνία

Παπαρρηγοπούλου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα Τ.Κ. 10561
Κτίριο Πολεμικού Ναυτικού – Γραφείο 308 , 2oς όροφος
τηλ-fax : 210.3368569 , κιν :  6909 934 199, 6944 666 804
site : www.kardiamou.gr
e-mail : info@kardiamou.gr

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας

H «Ελληνική Εταιρεία Αlzheimer και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας» ιδρύθηκε το 2009. Είναι Μέλος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αlzheimer και της Παγκοσμίου Εταιρείας Alzheimer (ADI). Eίναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών για την άνοια, την πρόληψη αυτής για καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και την έρευνα.

Στα  πλαίσια  της ενημέρωσης και πρόληψης διοργανώνονται επιστημονικές ομιλίες, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια και διανέμεται έντυπο υλικό.

Στο Κέντρο Ημέρας  “Αγία Ειρήνη” της Εταιρείας (χώρος που έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη), εθελοντές επαγγελματίες υγείας παρέχουν υπηρεσίες όπως ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης για ασθενείς με άνοια, συμβουλευτική κι εκπαίδευση περιθαλπόντων καθώς και νευροψυχομετρικές εκτιμήσεις.

Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ                                               ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                       ΤΑΜΙΑΣ
ΣΑΡΑΝΤΕΑ ΕΥΗ                                                              ΜΕΛΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΟΜΗΡΟΣ                                                         ΜΕΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ                                   ΜΕΛΟΣ

Επικοινωνία
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 1, Χαλκίδα 34100
Kέντρο Ημέρας “Αγία Ειρήνη”: Μεσσαπίων 4
Email: chalkidalzheimer@hotmail.com
τηλ.6937244646

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 από άτομα με άνοια, συγγενείς τους και επαγγελματίες υγείας.

Στόχος της εταιρείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η προαγωγή της ποιότητας ζωής και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους, η κινητοποίηση της Πολιτείας για να γίνει η άνοια προτεραιότητα στη Δημόσια Υγεία.

Η Εταιρεία λειτουργεί 4 Κέντρα Ημέρας για άτομα με άνοια, ιατρείο μνήμης, την υπηρεσία “Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια”, ιατρείο ψυχιατρικής υποστήριξης φροντιστών, παρέχει εκπαίδευση και συμβουλευτική σε φροντιστές, διοργανώνει ενημερωτικές ομιλίες για το κοινό και εκστρατείες προληπτικού ελέγχου μνήμης και ευαισθητοποίησης, εκδίδει και διανέμει έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η επιστημονική έρευνα και η συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις αποτελούν επίσης μέρος των δράσεών της.

Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Ν. Καλλίγερος
Αντιπρόεδρος: Π. Σακκά, επίτιμος πρόεδρος
Γενικός Γραμματέας:Ν. Παπαϊωάννου
Ταμίας: Α. Παπαϊωάννου
Μέλη:Κ. Μπάρλου, Β. Νικολάου, Α. Ευθυμίου

Επικοινωνία
Μάρκου Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33, 116 36 Αθήνα
Τηλ. 210 7013271 (ώρες 9:00-20:00)
Fax: 210 6012239
e-mail: info@alzheimerathens.gr
Website: www.alzheimerathens.gr
Facebook: www.facebook.com/AlzheimerAthens
Twitter: www.twitter.com/AlzheimerAthens

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου ' ' Αλληλεγγύη ' '

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005 από συγγενείς ασθενών με άνοια, γιατρούς, ψυχολόγους και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, που ασxολούνται με τη νόσο Alzheimer και με σκοπό την προώθηση, την ενημέρωση, την υποστήριξη και την κατανόηση όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη νόσο.
Υλοποιώντας καθημερινά προγράμματα που αφορούν στην στήριξη των ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με την έκδοση ενημερωτικών εντύπων, την διοργάνωση επιστημονικών–ενημερωτικών ομιλιών, ημερίδων και συνεδρίων και την εκπαίδευση και εποπτεία εθελοντών.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Ιωάννα Κορτσιδάκη
Αντιπρόεδρος: Συμεών Παναγιωτάκης
Γραμματέας: Εύα Ελευθεράκη Σακελλαρίου
Ταμίας: Ελένη Καστρινάκη
Μέλη: Μαρία Δετοράκη
Καίτη Σμπώκου-Βασιλάκη
Γιάννης Θεοδωράκης
Χαρίκλεια Τζιράκη, MD, PhD, Ερευνητικές Πρωτοβουλίες
Αναπλ. Μέλος: Καλλιόπη Φρονιμάκη

Επικοινωνία

Τηλ. Επικοινωνίας: 2810226308, κινητό γραμ: 6947816155
e-mail: alzheimer.heraklion@gmail.com
website: www.alzheimerheraklion.gr

Ιατρική - Κοινωνική - Ψυχολογική Υποστήριξη Καρκινοπαθών ' ' Άγγιγμα Ζωής ' '

ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ – Υποστήριξη ογκολογικών ασθενών

Το Άγγιγμα Ζωής είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ιατρικής και ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης σε ογκολογικούς ασθενείς και στο οικείο περιβάλλον τους καθώς επίσης και ενημέρωση του κοινού για την σημασία της πρόληψης & της έγκαιρης διάγνωσης στην αποτελεσματικότητα των θεραπειών. Απώτερος στόχος μέσα από τις δράσεις μας είναι η υποστήριξη του ογκολογικού ασθενή που δοκιμάζεται και η μείωση νέων περιστατικών & η αναχαίτηση της εξέλιξης της νόσου μέσα από την ενημέρωση.

Δημιουργήθηκε το 2014 μέσα από την επιτακτική ανάγκη για δράση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς καρκίνου για την παροχή άμεσης ιατρικής φροντίδας και πρόνοιας.

Καινοτομία του Αγγίγματος Ζωής είναι η δωρεάν παροχή 2ης  γνωμάτευσης, η υποστήριξη ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα έμφαση δίνεται στην εξατομικευμένη ψυχο-κοινωνική υποστήριξη των ασθενών.

Με την υποστήριξη των εθελοντών μας, μέχρι σήμερα, έχουμε παράσχει τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και ιατρικής φροντίδας, στην Αθήνα και σε απομακρυσμένα νησιά, σε 390 ασθενείς και τις οικογένειές τους και συνεχίζουμε.

Στοιχεία Επικοινωνίας
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
Ιατρική – Κοινωνική – Ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών
Μ. Μπότσαρη 20Γ – 14561 Κηφισιά
Τηλ. 215 5353 577
Email: agigmazois@yahoo.com 
www.agigmazois.gr 
fb: www.facebook.com/agigma.zois

Μέλη Δ.Σ
Χριστίνα Νομικού – Πρόεδρος
Μέλι – Γραμματέας
Απολλώνια Ριάζι – Ταμίας
Ζίννα Παπαδάκη – Μέλος
Γιάννης Κρατερός – Μέλος
Κλαίρη Αποστολάκη – Μέλος

Οικογενειακή Συμμαχία Ελλάδος κατά της Νόσου VHL

Η Οικογενειακή Συμμαχία κατά της Νόσου Von Hippel-Lindau (V.H.L.) Ελλάδος, αποτελεί μέρος της παγκόσμιας συμμαχίας οικογενειών με V.H.L. και πρόκειται για μία εθελοντική οργάνωση, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο να βρει μια θεραπεία για το σύνδρομο αλλά και εν γένει για τον καρκίνο αλλά και να βοηθήσει τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους με κάθε τρόπο.

Αποσκοπεί να συνεργαστεί με νοσοκομεία και θεράποντες γιατρούς, προκειμένου να είναι σε επαγρύπνηση σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο- όχι και τόσο σπάνιο – καρκινικό σύνδρομο, που η έρευνα σχετικά με αυτό αποτελεί την λύση στον καρκίνο εν γένει (ήδη 7 στοχευμένες θεραπείες προέρχονται από την ομάδα του V.H.L. στο Σικάγο).

Η Οικογενειακή Συμμαχία κατά της Νόσου Von Hippel-Lindau (V.H.L.) Ελλάδος δεν λαμβάνει συνδρομή από τα μέλη της αλλά βασίζεται αποκλειστικά σε ομάδα εθελοντών, στη γενναιοδωρία ευαισθητοποιημένων ιδιωτών, σε χορηγίες εταιριών και στους κρατικούς φορείς, ενώ δεν υπάρχει καμία οικονομική ενίσχυση από την παγκόσμια ομάδα.

Στόχος του συλλόγου V.H.L. Ελλάδος, είναι να αναπτύξει δράσεις ώστε να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, αλλά την ιατρική επιστημονική κοινότητα, ώστε να γνωρίσουν το σύνδρομο και να μπορούν να σωθούν σημαντικά όργανα αλλά σίγουρα και ανθρώπινες ζωές.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Οζαλεξανδρίδου Αθηνά
Αντιπρόεδρος: Μαραγκός Βασίλης
Ταμίας: Γαλάνη Κωνσταντίνα
Γραμματέας: Γαλάνης Ελευθέριος
Μέλος: Οζαλεξανδρίδης Χρήστος

Επικοινωνία

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944 96 96 03 | 210 2711306

W: http://vhlgr.blogspot.gr/

 

Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) ' ' Αγκαλιάζω ' '

O Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ ιδρύθηκε το 1976 και υπηρετεί το κεφάλαιο Καρκίνος με οργανωμένα και στοχευμένα προγράμματα όπως:
· Ενημέρωση για Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση για όλους τους καρκίνους,
· Ψυχοκοινωνική στηριξη των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους,
· Οικονομική στήριξη με χρήματα και τρόφιμα σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς κάθε μήνα,
· Συνηγορία και Διεκδίκηση των Δικαιωμάτων τους και
· Ενδονοσοκομειακά προγράμματα.

Όραμα του ΑγκαλιάΖΩ είναι να συμβάλλει ώστε:
· Κάθε πολίτης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει έγκυρη πληροφόρηση για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
· Κάθε ασθενής με καρκίνο και η οικογένειά του να έχουν ψυχοκοινωνική στήριξη για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη και
· Όλοι οι πολίτες να έχουν ίση πρόσβαση στην ενημέρωση, στον προληπτικό έλεγχο στα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες.

Έχει παραρτήματα στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης. Φιλοξενεί και στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λαρυγγεκτομηθέντων.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΧΑΛΔΑΙΟΥ ΜΠΗΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΡΛΕΤΗ ΜΑΝΙΩ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΤΑΜΙΑΣ
ΔΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ ΦΙΛΙΑ – ΜΕΛΟΣ
ΜΑΡΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΜΕΛΟΣ
ΜΗΛΙΑΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ – ΜΕΛΟΣ
ΠΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΜΕΛΟΣ
ΠΑΤΛΑΚΑ ΜΑΡΘΑ – ΜΕΛΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ – ΜΕΛΟΣ

Επικοινωνία

Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς
Τηλ. 210-4181641, 210-4186341
Fax 210-4535343
E-mail : oekk@otenet.gr

Πανελλήνια Ένωση Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ)

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη «Π.Ε.Α.Ν.Δ.», ιδρύθηκε το 1983 και αριθμεί περίπου 4.000 μέλη – γονείς και παιδιά με νεανικό διαβήτη.

Ανάμεσα στους σκοπούς της είναι: η προαγωγή της έρευνας, μεθοδολογίας και αγωγής για την εξάλειψη, τον έλεγχο και τη μείωση των συνεπειών του διαβήτη, η οργάνωση σεμιναρίων και μαθημάτων για την πρόληψη και καταπολέμηση της νόσου στα παιδιά, η έκδοση διδακτικού και επιμορφωτικού υλικού, η ψυχολογική υποστήριξη των μελών και οικογενειών τους, η διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων, παιγνιοθεραπείας, μαθημάτων διαιτολογίας, θερινής κατασκήνωσης, η εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού, η συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς για τη βελτίωση της υγείας, περίθαλψης και διαβίωσης των παιδιών με διαβήτη.

Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συντηρείται μόνον από τις εισφορές των μελών της και δωρεές.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το διαβήτη «ΕΛΟΔΙ» καθώς και μέλος της ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΕΑ: Πρόεδρος
TΣΙΓΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Aντιπρόεδρος
ΜΕΤΑΞΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ: Γραμματέας
ΦΡΑΓΚΟΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ: Ταμίας
ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ: Μέλος
ΦΑΚΟΣ IΩΑΝΝΗΣ: Μέλος
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ: Μέλος

Επικοινωνία
Μακρυνίτσας 12-14, Αθήνα 11522
Τηλ: 210 779 6660 & 695 6205015, Fax: 210 7796461
Site: www.peand.gr, mail: info@peand.gr

 

Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ)

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) είναι η ομπρέλα ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις, ιδρύθηκε το 2003 και μέλη της έχει 26 συλλόγους ασθενών, καθώς και πολλούς μεμονωμένους ασθενείς.

Είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις – EURORDIS (European Organisation for Rare Diseases) από το 2003 και εκπροσωπεί τη Χώρα μας στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης είναι μέλος στο Συμβούλιο των Ενώσεων της Ευρώπης – CNA (Council of National Alliances).

Η Π.Ε.Σ.ΠΑ. είναι ένας δυνατός φορέας ο οποίος, όπως και αντίστοιχες Ενώσεις σε όλα τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβάλλει τα προβλήματα των ατόμων με σπάνιες παθήσεις καθώς και των οικογενειών τους και προωθεί και στηρίζει τα αιτήματά τους. Στόχο έχει να αναδείξει και να αναπτύξει, πάνω σε κοινά θέματα των σπανίων παθήσεων, γενετικής προέλευσης ή μη, όλες τις δράσεις ενημέρωσης, έρευνας, συγκέντρωσης πληροφοριών αλληλοβοήθειας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πραγματοποιεί καταγραφή ασθενών και ασθενειών στην Ελλάδα και οργανώνει σειρά επιστημονικών συνεδρίων και διαλέξεων, καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους ασθενείς και το ευρύτερο κοινό. Επίσης, παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, βάσει στατιστικών στοιχείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων, οι Σπάνιες Παθήσεις ανέρχονται σε περισσότερες από 7.000 και αφορούν σε 37.000.000 ασθενείς στην Ευρώπη.

Μέλη του προσωρινού Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων
Ονοματεπώνυμο                               Ιδιότητα
Κοίλια Χριστίνα                                Πρόεδρος
Μπαρτσόκας Χρήστος                    Αντιπρόεδρος
Γονιός Νίκος                                      Γενικός Γραμματέας
Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου Αθηνά  Ταμίας
Κανάριου Μαρία                              Μέλος

Επικοινωνία

Τιμοθέου 99-101, Βύρωνας 162 32
Τηλέφωνο: 2107660989 – Fax: 2107660991
Email: info@pespa.gr, gr-pespa@otenet.gr
Website: www.pespa.gr

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η Ομοσπονδία συστάθηκε το 2007 και αριθμεί 37 εταιρείες-μέλη ανά την Ελλάδα.

Ως στόχο της έχει τον συντονισμό και τη συνεργασία των εταιρειών – μελών στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης γύρω από τις ανάγκες του ασθενούς με άνοια και του περιθάλποντά του.

Σκοποί της είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με άνοια και των περιθαλπόντων τους, η υποστήριξη της έρευνας σχετικά με τη νόσο για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της ασθένειας, η συνεχής ενημέρωση-ευαισθητοποίηση-κινητοποίηση του κοινού μέσω στοχευμένων δράσεων για την όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση των ασθενών με άνοια, την προάσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους καθώς και την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Τσολάκη Μάγδα
Αντιπρόεδροι: Κορτσιδάκη Ιωάννα,Τζανακάκη Μελισσάρη Μαρία
Γεν. Γραμματέας: Ζιάκας Χρήστος
Ταμίας: Λιάπης Αριστείδης
Μέλη: Παπαλιάγκας Θεοδόσης, Ντόσκας Τριαντάφυλλος, Βουχάρας Χρήστος, Γκαβοπούλου Ζωή, Ανεστάκης Δοξάκης, Μπαμίδης Παναγιώτης, Μωραϊτου Δέσποινα, Αγγελίδου Ευαγγελία, Κουντή Φωτεινή, Παττακού-Παρασύρη Βασιλική

Επικοινωνία
Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43 Θεσσαλονίκη
Τηλ.:2310 810411, Fax.: 2310 925802
E-mail: xmaiovi@alzheimer-hellas.gr, Site: www.alzheimer-federation.gr

Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) - ADHD Hellas

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ADHD Hellas είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009 από εθελοντές.

Ο σκοπός είναι κοινωνικός και στοχεύει να συμβάλλει μεταξύ άλλων στη δημιουργία ενός δικτύου υποστήριξης & καθοδήγησης των πασχόντων, στην παροχή έγκυρης ενημέρωσης πάνω στα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου & της Πολιτείας και στην αναίρεση των προκαταλήψεων για τη ΔΕΠΥ.

Το 2010, έγινε μέλος του ADHD Europe κι από το 2014 συμμετέχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Διοργανώνει συνέδρια, σεμινάρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους και σχολεία, ομάδες γονέων, εφήβων κι ενηλίκων στην αποτελεσματική διαχείριση της διαταραχής.

Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Χριστίνα Γεωργιάδου (απόφοιτος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ασθενών EUPATI & μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Ασθενών της EUPATI)
Αντιπρόεδρος: Πολυκρίτη Μεζελίδου
Γενική Γραμματέας: Νιόβη Μιχαλοπούλου
Ταμίας: Μαρία Γαβριελάτου
Μέλη: Μαρία Τσουκαλά, Ζωή Σολωμάκου, Μέλπω Δημητρίου.

Επικοινωνία

Λ Κηφισίας 125-127, 11523 Αθήνα
Τηλ.: 6976-138837, Fax 210-6984201
Email: info@adhdhellas.org
Website: www.adhdhellas.org

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωµάτωση «Ζωή µε NF»

O Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων Από Νευροϊνωμάτωση είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος. Δημιουργήθηκε το 2013 με πρωτοβουλία πασχόντων της νόσου.

Στόχος η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης ,διάγνωσης, τη διόρθωση εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με τη νόσο καθώς και την καταπολέμηση του στιγματισμού των ασθενών και του κοινωνικού αποκλεισμού τους.

Σκοπός του συλλόγου η δημιουργία κλινικών για τους ασθενείς με όλες τις ειδικότητες των ασθενών ,την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ,διαλέξεων και συνεδρίων με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Σημαντική η συνεργασία με επιστημονικούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό που είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση της νόσου .

Στοιχεία Επικοινωνίας: 2107653977-6983100719
nf.greece@gmail.com
Το Διοικητικό του συλλόγου
Σωτηρόπουλου Λαμπρινή (πρόεδρος)
Βοσνακίδου Χριστίνα (αντιπρόεδρος)
Γιακατού Βασιλική (Γ. γραμματέας)
Βήχος Γρηγόρης( ταμίας)
Χριστόπουλος Ιωάννης (Μέλος)

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ' ' Άλμα Ζωής ' '

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1988, με σύνθημα «Ζωή με Ποιότητα!»

Όλα τα μέλη του Συλλόγου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού.

Στόχοι του Συλλόγου είναι:
· Η ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών και των οικογενειών τους
· Η οργανωμένη αλληλοβοήθεια
· Η ενημέρωση των ασθενών για τα δικαιώματά τους, τα θέματα που τους αφορούν και η διεκδίκηση ποιότητας ζωής
· Η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη νόσο και η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Τους στόχους του Συλλόγου εξυπηρετούν οργανωμένα, σταθερά προγράμματα, όπως: ατομική συμβουλευτική, ομάδες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, τηλεφωνική γραμμή στήριξης, ενημερωτικές ομιλίες, γονιδιακός έλεγχος και ανάλυση, εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού κ.α.

Διοικητικό Συμβούλιο

· Πρόεδρος: Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου
· Αντιπρόεδρος: Ελευθερία Κούρεντα
· Γραμματέας: Παρασκευή Μιχαλοπούλου
· Ταμίας: Ανδριανή Τσαπέλα
· Μέλη: Βασιλική Γιοχάη, Ίρις Αργύρη, Θεοδώρα Δουμάν
· Αναπληρωματικά Μέλη: Ζωγραφιά Κυμπέρη, Αθηνά Ανδριανοπούλου

Επικοινωνία
· Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2104180006, 2108815444
· E-mail: breastca@otenet.gr
· Φαξ: 2104180016
· Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης (αποκλειστικά για θέματα ψυχολογικής στήριξης): 210 8 253 253
· url: www.almazois.gr

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ' ' Άλμα Ζωής ' ' Νοµού Αχαΐας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ, ιδρύθηκε και λειτουργεί συνεχώς από το 2001 στην πόλη της Πάτρας, αρχικά σαν Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και από το 2010 σαν αυτόνομος σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από γυναίκες που είχαν νοσήσει από καρκίνο του μαστού και αναζητούσαν τρόπους προκειμένου να στηριχτεί  τόσο η γυναίκα που νοσεί όσο και το περιβάλλον της κατά τη δύσκολη διαδρομή της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι εθελόντριες του Συλλόγου αποτελούνται από γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού.

Ο σκοπός του Συλλόγου είναι διπλός:

  • να σταθεί δίπλα στην γυναίκα της περιοχής, που προσβάλλεται από τον καρκίνο του μαστού και στην οικογένεια της
  • να ενημερώσει τον γυναικείο πληθυσμό για την τεράστια σημασία και αξία που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Λιολιώ Κολυπέρα
Αντιπρόεδρος: Αγγελική Στεφανάκη
Γραμματέας: Πάκυ Καραλή
Ταμίας: Γωγώ Μοσχονά
Μέλος: Νόπη Σάντα
Μέλος: Δέσποινα Μαλλιώρη
Μέλος: Άννα Γουρζή

Επικοινωνία

Γούναρη 37, 262 21 Πάτρα
Τηλέφωνο/Φαξ: 2610222274
e-mail: breastcapatras@yahoo.gr, info@almazoispatras.gr
ιστοσελίδα: www.almazoispatras.gr

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταµοσχευµένων Καρδιάς - Πνεύµονα «Η Σκυτάλη»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Η Σκυτάλη» ιδρύθηκε το 1991 από τους πρώτους Έλληνες ασθενείς με Μεταμόσχευση Καρδιάς-Πνεύμονα καθώς κι ασθενείς με καρδιακή ή πνευμονική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Ο σκοπός του Συλλόγου είναι μη κερδοσκοπικός και αφορά την προώθηση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων και την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών που έχουν υποστεί μεταμόσχευση.

Είναι ένας από τους παλιότερους Συλλόγους ασθενών στην Ελλάδα κι εκπροσωπεί τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταμόσχευσης Καρδιάς-Πνεύμονα.

Σήμερα λειτουργεί με βάση την Αθήνα και Παράρτημα στην Θεσσαλονίκη ενώ εκπρόσωπος του Συλλόγου βρίσκεται στην Βιέννη.

Διοικητικό Συμβούλιο

• Ιωάννα Λεβαντή – Πρόεδρος
• Άννα Ντίνα – Αντιπρόεδρος
• Θοδωρής Κοτσαρίνης – Γραμματέας
• Ιωάννης Μανίκας – Ταμίας
• Σοφία Αδάμ – Μέλος
• Σοφία Χαραλαμποπούλου – Μέλος
• Ζωή Κωσταρίδη – Μέλος

Επικοινωνία

Koραή 6 Ν. Σμύρνη – Τ.Κ 171 21
Τηλ: 6977492874
email: skytali.heartlung@gmail.com
website: www.heart-lung-transplant.gr
facebook: https://www.facebook.com/syllogos.vareos.kardiopnevmonopathon

Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ)

ΠΑΣΠΑΜΑ – Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία
Κατά την πολυετή του παρουσία, ο ΠΑΣΠΑΜΑ έχει πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση μέτρων που βελτιώνουν την ιατρική περίθαλψη των πασχόντων, διευκολύνουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση, προωθούν την κοινωνική τους ένταξη και γενικά την ισότιμη και πλήρη συμμετοχή τους στην Κοινωνία.

Η μεγάλη κοινωνική προσφορά του Συλλόγου αποδεικνύεται και δικαιώνεται από την τεράστια αλλαγή του τρόπου ζωής και τη βελτίωση της γενικής εικόνας των πασχόντων η οποία επιτεύχθηκε κατά την τελευταία 30ετία, χάρη στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ιατρικής αφενός και αφετέρου στην αποτελεσματική παρέμβαση και πίεση που άσκησε όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος προς την πολιτεία.

Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση των μελών του εκδίδει από το 1990 το περιοδικό “Θέματα Μεσογειακής Αναιμίας”, το οποίο έχει πλέον ηλεκτρονική μορφή μηνιαίου newsletter και προσφέρει με άμεσο και προσιτό τρόπο έγκυρη πληροφόρηση σε πάσχοντες, γονείς, φίλους, αλλά και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η ύλη περιλαμβάνει έγκυρα επιστημονικά άρθρα, κοινωνικά και συνδικαλιστικά θέματα καθώς και πληροφορίες για κάθε είδους εξέλιξη σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν τη θαλασσαιμία.

Ο Σύλλογος διοργανώνει συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες, διαδραστικά σεμινάρια και εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση των θαλασσαιμικών σχετικά με τις νέες μεθόδους για την θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη, καθώς και την ευαισθητοποίηση τους στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Ιωάννα  Μυρίλλα
Αντιπρόεδρος: Μαρία  Αγγελοπούλου
Γενικός Γραμματέας: Όλγα  Κακαράκη
Ειδικός Γραμματέας: Κατερίνα Τσιακμάκη
Ταμίας: Ειρήνη Σταμοπούλου
Έφορος: Παντελής Λαγώνης
Μέλος: Δημήτρης Νικητόπουλος

Επικοινωνία

Αν. Τσόχα 18-20, 115-21 Αθήνα
Τηλ. 2106456013, Fax: 2106450510
Website: http://www.paspama.gr/
Email: paspama@otenet.gr

Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών ' ' Η Καρδιά του Παιδιού ' '

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών “Η Καρδιά του Παιδιού”, ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά.

Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.

“Η Καρδιά του Παιδιού” απαριθμεί περίπου 1.500 μέλη και στα 33 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως.

Διοικητικό Συμβούλιο

· Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου Αθηνά / Πρόεδρος
· Παπαγεωργάκη Παρασκευή / Αντιπρόεδρος
· Σπυροπούλου Αικατερίνη/ Γενική Γραμματέας
· Οββαδία Βίκυ / Ειδική Γραμματέας
· Τσουνάκου Ελένη / Ταμίας
· Κολοτούρου Δήμητρα / Σύμβουλος
· Πανάγου- Τσίχλα Ασημίνα / Μέλος

Επικοινωνία

T: 210 3218488, F: 210 3253876
M: info@kardiapaidiou.gr, kardiapaidiou@gmail.com , kardiap@yahoo.gr
W: www.kardiapaidiou.gr
Facebook: https://www.facebook.com Η Καρδιά του Παιδιού / Child’s Heart

Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C.

Ο Προμηθέας έχει ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης για το γενικό πληθυσμό καθώς και για ειδικούς πληθυσμούς.

Επίσης ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στοχεύει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για ανθρώπους που ζουν με ηπατίτιδες B και C και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: κ Γιώργος Καλαμίτσης
Αντιπρόεδρος: κ Νικόλαος Δέδες
Γραμματέας: κ Φραγκίσκος Λέλας
Ταμίας: κ Χρήστος Αγαπητός
Μέλος: κ Στέλιος Αγαπητός

Επικοινωνία

Λ. Αλεξάνδρας 213Β, Αμπελόκηποι Αττικής
Τηλέφωνο: 2110122102
Email: hlpaprometheus@gmail.com
Site: http://www.helpa-prometheus.gr
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-17:00 εκτός αργιών

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑΜΣΚΠ)

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (ΣΑμΣΚΠ) είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που λειτουργεί από το 2007 και πλέον απαριθμεί 1.900 μέλη.

Ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με σκοπό την υποστήριξη και τη βοήθεια προς τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Ο ΣΑμΣΚΠ παρέχει υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα προς τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑμΣΚΠ) ώστε να αρθεί ο αρχικός πανικός των νεοδιαγνωσθέντων για να συνεχίσουν ομαλά τη ζωή τους,  με έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση για τις επιστημονικές  και φαρμακευτικές εξελίξεις που αφορούν τη νόσο και συμπαράσταση για την αντιμετώπιση των προσωπικών, εργασιακών, οικογενειακών δυσκολιών των ΑμΣΚΠ.

Ο ΣΑμΣΚΠ κλείνει φέτος 9 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και σκοπεύει να συνεχίσει να προγραμματίζει, να οργανώνει και να δραστηριοποιείται έχοντας ως γνώμονα τον πάσχοντα από ΣΚΠ και τα μέλη της οικογένειάς του.

Διοικητικό Συμβούλιο 
Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος
Μαρία Σπανίδου, Αντιπρόεδρος
Απόστολος Δαβής, Γεν. Γραμματέας
Γεωργία Τσίρου, Ταμίας
Ευανθία Πουρνάρα, Ειδ. Γραμματέας
Κωνσταντίνα Ιωακείμ , Ιωάννα Χριστοδουλίδου, Μέλη Δ.Σ.

Επικοινωνία
ΘΧΠΑ – Λ. Βουλιαγμένης, 16777 Ελληνικό
Τηλ. 2109600131, Fax. 2109600131,
email: samskp@otenet.gr, site : www.msassociationhellas.gr,
Facebook : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Σύλλογος για την Ιστιοκύττωση ' ' Άρτεμις ' '

Σύλλογος Άρτεμις – Πανελλαδική Σωματειακή Ένωση Φίλων του Παιδιού που έχει Ιστιοκύττωση

Ο Σύλλογος Άρτεμις, είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση.

Ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από μια ομάδα γονέων, ασθενών, γιατρών και φίλων, που συνεργάζονται στενά με το “Νίκολας Συμπόσιο”, ο σκοπός του οποίου είναι η ανακάλυψη της παθογένεσης της ασθένειας μέσω επιστημονικών συνεδρίων και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Στα συνέδρια αυτά συμμετέχουν επιστήμονες και ογκολόγοι από διάφορα μέρη του κόσμου και ορισμένοι από αυτούς έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διερεύνηση και αντιμετώπιση της νόσου.

Οι στόχοι του Συλλόγου περιλαμβάνουν συμπαράσταση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, παρακίνηση και υποστήριξη της έρευνας, συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις αντιμετώπισης της νόσου.

Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Απόστολος Κοντογιάννης
Αντιπρόεδρος: Ευτυχία Μπαξεβανίδου
Γραμματέας: Δωροθέα Μουστάκα
Ταμίας: Ηλίας Μπαξεβανίδης
Μέλη: Ελένη Κρέμου

Επικοινωνία

Σκουζέ 10, 18536 Πειραιάς
Τηλ: 210. 45.20.453 (09:00-17:00)
Fax: 210.45.16.990
Email: info@histioartemis.gr
Facebook: Σύλλογος Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση
YouTube: Histio Artemis
Instagram: artemisasso
Twitter: Artemis_Asso

Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση (ΣΚΙΝ)

Ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συστάθηκε το έτος 2005 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έχει μέλη σε όλη την Ελλάδα, κυρίως ασθενείς και γονείς ασθενών με Κυστική Ίνωση. Οι διάφορες δράσεις του σωματείου (διοργάνωση σεμιναρίων, ομιλιών, συνεδρίων, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, έκδοση φυλλαδίων και ενημερωτικών εγχειριδίων, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις, εκπομπές και αγώνες κλπ) στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, στην ίδρυση και λειτουργία οργανωμένων εξειδικευμένων κέντρων Κυστικής Ίνωσης, στην εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Επίσης, στοχεύει στην έγκυρη και σωστή ενημέρωση των ασθενών για το νόσημα και τις εξελίξεις στην θεραπευτική του προσέγγιση, όπως και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την Κυστική ΄Ινωση, που είναι το πιο συχνό κληρονομικό νόσημα στη χώρα μας.

Μέλη ΔΣ
Αγγελική Πρεφτίτση-Πρόεδρος
Νικόλαος Πολυχρονιάδης-Αντιπρόεδρος
Μαρία Ντωνούδη- Γενική Γραμματέας
Στυλιανός Κουτσμανής-Ταμίας
Κερατσώ Κατσιορίδου-Μέλος

Στοιχεία επικοινωνίας
Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση
Βασιλειάδου 4-6
551 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310422530
Φαξ: 2310422531
Http:// www.cfathess.gr

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ' ' Το Εργαστήρι ' '

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.μεΑ. «Το Εργαστήρι» ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με νοητική υστέρηση με σκοπό τη φροντίδα, την προστατευμένη απασχόληση και τη μελλοντική διαβίωση 100 νέων με νοητική υστέρηση.

Στο «Εργαστήρι» λειτουργούν ποικίλα τμήματα: αρτοσκευασμάτων, τροφοδοσία-catering, ζυμαρικών, πλυντηρίων, κεραμικής, ταπητουργίας, μπατίκ, συσκευασίας-τυποποίησης, κηπουρικής και Κέντρο Ημέρας.

Το Κέντρο παρέχει ένα πλήρες δίκτυο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών με σκοπό την ψυχοσυναισθηματική στήριξη των ατόμων με νοητική υστέρηση.

Στο πλαίσιο αυτών των υπηρεσιών το Εργαστήρι υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο αφορά την ανέγερση κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης για να εξασφαλίσει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των νέων μας, όταν θα έχουν στερηθεί το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ήδη λειτουργούν 4 κατοικίες στις οποίες διαμένουν 36 νέοι και νέες με νοητική υστέρηση.

Ευελπιστούμε το πρόγραμμα αυτό να ολοκληρωθεί για να στεγάσει όλα τα άτομα που απασχολούνται στο Εργαστήρι.

Διοικητικό Συμβούλιο  

Μαρία Τουρκοχωρίτη, Πρόεδρος Δ.Σ.
Ζωή Κοντογιάννη, Αντιπρόεδρος
Βασιλική Μπουλούτα, Γεν. Γραμματέας
Ελευθέριος Μαγιάκης, Ταμίας
Κωνσταντίνος Κουτρουμανίδης, Ειδικός Γραμματέας
Νικόλαος Κασίμης, Μέλος
Μπάρμπαρα Πετραδάκη, Μέλος
Μαρία Καπατσώρη, Μέλος
Παναγιώτης Παπαδημητράτος, Μέλος

Επικοινωνία

Τριβωνιανού & Αγίου Όρους 46, 133 41 Άνω Λιόσια Αττικής
Τηλ. 210 2484541 -2
Fax . 2102484540
Email. ergastiri@ath.forthnet.gr, info@ergastiri.org
Web site: www.ergastiri.org

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ' ' Φλόγα ' '

O Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Στην Φλόγα συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Είμαστε δίπλα στις οικογένειες, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Διοικητικό Συμβούλιο

Τρυφωνίδη Μαρία, Πρόεδρος ΔΣ
Τουρνή Χρυσάφω, Αντιπρόεδρος ΔΣ
Αντωνίου Ελένη, Γενική Γραμματέας ΔΣ
Γιαννούση Παρασκευή, Ταμίας ΔΣ
Τσαπρούνη Μαρία, Μέλος ΔΣ
Παναγιωτοπούλου-Χριστοφίδου Άννα, Μέλος ΔΣ
Καρακούση-Μαρουλά Άννα, Μέλος  ΔΣ

Επικοινωνία

Αιγίου 6-8, Γουδή
Τηλ: 2107485000  Φαξ: 2107772421
Email: floga@floga.org.gr
www.floga.org.gr

Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ροδόπης ' ' Δύναμη Ψυχής ' '

«Δύναμη Ψυχής» – Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων νομού Ροδόπης

Ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλου νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» είναι ένας σύλλογος ασθενών.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 και βρίσκεται στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, του χειρουργείου και των θεραπειών.

Είναι ένας χώρος ανταλλαγής εμπειριών και συναισθημάτων με στόχο την αλληλοβοήθεια.

Επιδιώκεται η δύναμη διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας (υγειονομικών, κοινωνικών, εργασιακών).

Ο σύλλογος με τις δράσεις του επιδιώκει να γίνει αφορμή για να ανατραπεί η αμηχανία της κοινωνίας και ο φόβος που συνοδεύει τον καρκίνο.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Κοκκινάκη Ροδιανή
Αντιπρόεδρος: Χρυσοχοΐδου Γεωργία
Γραμματέας: Κουμπάκη Δόμνα
Ταμίας: Ταντσίδου Άννα

Επικοινωνία
Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής Πύργου κ.Γ.Μαρασλή, 691 00 Κομοτηνή
ΤΗΛ: 25310.31061
FAX: 25310.35815
ΚΙΝ: 6979.097415
Email: dynamipsixis@gmail.com

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ' ' ΚΕΦΙ ' ' Αθηνών

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο, αποτελώντας:
o Στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, του χειρουργείου & των θεραπειών.
o Χώρο ανταλλαγής εμπειριών & συναισθημάτων με στόχο την αλληλοβοήθεια.
o Δύναμη διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας (υγειονομικών, κοινωνικών, εργασιακών).
o Αφορμή για να ανατραπεί η αμηχανία της κοινωνίας και ο φόβος που συνοδεύει τον καρκίνο.

O Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και έχοντας ως βασικό σκοπό την προάσπιση των ογκολογικών ασθενών, διοργανώνει τακτικά:
o Ομάδες συζήτησης & ψυχολογικής υποστήριξης.
o Ομιλίες και Ημερίδες για πρόληψη & ενημέρωση σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις, τις κοινωνικές παροχές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ασθενών.
o Εκπαιδευτικά σεμινάρια για εθελοντές προνοιακού και κοινωνικού έργου.
o Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παρέχει επίσης κοινωνική & προνοιακή φροντίδα υποστήριξης των ογκολογικών ασθενών σε Νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΓΡΑΜΜΑΤΟΓΛΟΥ ΖΩΗ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΗΝΑΡΗ ΜΑΙΡΗ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ – ΤΑΜΙΑΣ
ΧΟΛΕΒΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΟΥΣΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΒΛΑΣΙΑ – ΜΕΛΟΣ
ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ

Επικοινωνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Φαραντάτων 34, 11527, Αθήνα
ΑΡ.ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ: 210 6468 222, 6447 002
ΑΡ.ΤΗΛΕΜΟΙΟΤΥΠΟΥ: 210 6468 221
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: info@anticancerath.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.anticancerath.gr
Facebook: www.facebook.com/groups/skkephi

Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης (ΣΚΜΘ)

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας & Θράκης είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1991 αλλά δρα στο χώρο της υγείας από το 1998 και ο πρώτος Σύλλογος Καρκινοπαθών που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Ο ΣΚΜΘ αριθμεί πάνω από 6700 μέλη.

Κύριο μέλημα του συλλόγου είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών και μελών του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος, η ενημέρωση αυτών είτε για τα δικαιώματα τους ειτε για ζητήματα θεραπείας. Ολη αυτή η ενημέρωση γίνεται προσωπικά ή με φυλλάδια.

Στα πολλά χρόνια λειτουργίας του ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει να πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες για τον καρκίνο όπως και για τα συμπτώματα του, την θεραπεία του ή την πρόληψη αυτού.
Στόχος του ΣΚΜΘ ηταν και είναι να παραμένει δίπλα στον ασθενή.

Μέλη Δ.Σ 1)Μήττα Περσεφόνη,
2)Αλεξιάδης Δανιήλ
3)Οφλίδης Κωνσταντίνος
4)Δαρής Χρήστος
5)Τσόλου Ελένη
6)Δαλάκας Κωνσταντίνος
7)Δαριδάκης Ιωάννης

Στοιχεια επικοινωνιας ΣΚΜΘ
Εγνατία 65, Θεσσαλονίκη 54631 Ελλάς
Mail: info@sillogoskarkinopathon.gr
Τηλ.: 2310 241911
Φαξ: 2310 221211
Κιν.: 697 720 5194
W: http://www.sillogoskarkinopathon.gr

Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος (H-MGA)

O Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος (Ηellenic Myasthenia Gravis Assosiation-MGA) αποτελεί ένα μη κερδοφόρο Σωματείο, δημιουργήθηκε το 2008 κι έχει σαν στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ενημέρωση και καθοδήγηση των μελών μας (και κυρίως των πρόσφατα διαγνωσμένων) την παροχή αλληλεγγύης, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχαγωγίας των μελών του καθώς και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την ασθένεια.

Προσπαθούμε να κατευθύνουμε και πρωτίστως να διευκολύνουμε τους ασθενείς μας παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν πρακτικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Τέλος παρέχουμε την ψυχολογική υποστήριξη που θεωρούμε άκρως απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειάς μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Σπίγγου Κωνσταντίνα
Αντιπρόεδρος: Πίττας Δημήτρης
Γραμματέας: Παρασκευοπούλου Μαρία
Ταμίας: Zάφτης Δημήτρης
Σύμβουλος: Mαυριάνου Ευγενία
Σύμβουλος: Nενέρογλου Νάνσυ
Σύμβουλος: Γκουβράς Παναγιώτης

Επικοινωνία

Βασ. Σοφίας 127,1 1521 Αθήνα
Τηλ. 2110172002
Fax 2118009357
E-mail: info@myasthenia.gr

Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας ' ' Θετική Φωνή ' '

H «Θετική Φωνή» είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος.

Δραστηριοποιείται με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

Στο πεδίο της πρόληψης, ο Σύλλογος λειτουργεί τα μη κλινικά Κέντρα Πρόληψης & Εξέτασης «Checkpoint» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C και συμβουλευτικής για θέματα σεξουαλικής υγείας.

Η «Θετική Φωνή» έχει βραβευθεί ως ο Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το 2016.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Νίκος Δέδες
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Παπαδοπετράκης
Γραμματέας: Ανδρέας Μαζαράκης
Ταμίας Μίρο Πασκάλεβ
Μέλος: Σπύρος Τσάκαλος
Μέλος: Σπύρος Κριεζής
Μέλος: Θοδωρής Γρηγοράκος

Επικοινωνία

Αθήνα: Αγ. Αναργύρων 13, 10554 | Τ: +30 210 86 27 572 | F: +30 211 80 01 051
Θεσσαλονίκη: Αριστοτέλους 24, 54623 | Τ: +30 231 55 25 020 | F: +30 211 80 01 051
www.positivevoice.gr | info@positivevoice.gr

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Δρεπανοκυτταρική & Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία (ΣΥΠΠΑΔΡΕΜΙΑ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία (ΣΥΠΠΑΔΡΕΜΙΑ)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Δρεπανοκυτταρική Νόσο, μέλος της Ε.Ο.Θ.Α, της Ε.Σ.Α.με.Α και της Π.Ε.Σ.ΠΑ, ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων, την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης τους και τον προγεννητικό έλεγχο.
Η δράση του περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση-τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη νόσο, τα προβλήματά της και την θεραπευτική της αντιμετώπιση μέσω δελτίων τύπου, ομιλιών, ενημερωτικών εντύπων, την ενημέρωση των πασχόντων για τα δικαιώματά τους και τη διοργάνωση επιστημονικών/ενημερωτικών συνεδρίων και ημερίδων.

Διοικητικό Συμβούλιο:
Γεωργατσώνα Ευθυμία: Πρόεδρος
Κουτσικούλης Γεώργιος: Αντιπρόεδρος
Παπασταμάτη Μαρία: Γενικός Γραμματέας
Νικητόπουλος Δημήτρης: Ταμίας
Χριστοδούλου Μαρίνα: Έφορος
Παπασταμάτης Χρήστος: Μέλος Δ.Σ.
Στάμου Γεωργία: Μέλος Δ.Σ.

Επικοινωνία
Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 114, Γουδί, ΤΚ 157 73, Ζωγράφου, Αθήνα

Τηλ.: 211 7708182
Fax: 211 7708172
Email: info@syppadremia.gr
Website: http://www.syppadremia.gr
Facebook: http://www.facebook.com/syppadremia.gr

Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ / THE ARTHRITIS FOUNDATION OF CRETE

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης ιδρύθηκε το 2003 και δραστηριοποιείται στον χώρο της Κρήτης, με σημαντική δράση όμως τόσο πανελλαδικά όσο και πανευρωπαϊκά. Έχει πιστοποιηθεί (2012) από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μέλη του Συλλόγου είναι οι ασθενείς, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αλλά και εθελοντές.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι στο σύνολό τους άτομα με ρευματικά νοσήματα και ο αριθμός των μελών ανέρχεται σε 875.

Οι σκοποί και οι δράσεις του ΣΡΚ στρέφονται γύρω από τους άξονες: ενημέρωση, ευαισθητοποίηση κοινού και πολιτείας για τα ρευματικά νοσήματα, εκπαίδευση ασθενών, διεκδίκηση πρόσβασης στα φάρμακα και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Διοικητικό Συμβούλιο:
Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πρόεδρος)
Ρούλα Αγγελιδάκη-Σταρά (Αντιπρόεδρος)
Γιάννης Παπαδάκης (Γενικός Γραμματέας)
Λίτσα Παπαδάκη (Ταμίας)
Μαρία Χατζηιωάννου (Μέλος)
Μαρία Σφακιανάκη (Μέλος)
Μαρία Αγαπητού (Μέλος)

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Κόσμων 6, T.K. 712 01, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο/φαξ: 2810226966 (2 γραμμές)
Email: sylogosreum.crete@gmail.com
FB: Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης
Twitter: Arthritis Crete (@ArthritisCrete)
Linkedin: The Arthritis Foundation of Crete

Σύλλογος Σκελετικής Υγείας ' ' Πεταλούδα ' '

Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF).

Ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων σεμιναρίων, συνεδρίων και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας.

Διοικητικό Συμβούλιο

1. Μέμη Τσεκούρα – Πρόεδρος
2. Μαρία Τσίπρα – Αντιπρόεδρος
3. Παναγιώτα Ράπτου – Γ. Γραματέας
4. Άννα Γεωργακά – Ταμίας
5. Ευθυμία Κάντζα – μέλος
6. Μαρίνα Τσεκούρα – μέλος
7. Εριόνα Ίμπρο – μέλος

Επικοινωνία

Αθηνάς 10, 14561, Κηφισιά, Αθήνα
Τηλ: 213 2086698
Φαξ: 210 8018122

Email: info@osteocare.gr
URL: www.osteocare.gr
Facebook: www.facebook.com/osteocaregr
YouTube: www.youtube.com/osteoporosisgr
Twitter: www.twitter.com/osteocaregr

Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών ' ' Καλυψώ ' '

Το Σωματείο Καλυψώ, φορέας ενταγμένος στα εθνικά μητρώα φορέων παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και εθελοντικών ΜΗ.ΚΥ.Ο., έχει ως σκοπό την υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα σε όλη την Ελλάδα.

Κεντρικοί τομείς δράσης:

· Ενημέρωση (ημερίδες, εκθέσεις, δράσεις, ενημερωτικό υλικό κλπ.).

· Υποστήριξη δικαιωμάτων και κοινωνική υποστήριξη ασθενών (παρεμβάσεις, διεκδικήσεις, συνεργασία με άλλους φορείς Ελλάδας & εξωτερικού).

· Ψυχολογική υποστήριξη (ατομική, ομαδική, ενδονοσοκομειακή, τηλεφωνική μέσω του 210-7212002).

· Εκπαίδευση και δημιουργία (θεματικές συναντήσεις, προγράμματα εκπαίδευσης, ομάδες δημιουργίας, βιωματικά εργαστήρια κλπ.).

Μέλη του Σωματείου μπορούν να είναι άνθρωποι που υποφέρουν από ψωρίαση ή/και ψωριασική αρθρίτιδα, συγγενείς αυτών και όσοι σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη νόσο.

Διοικητικό Συμβούλιο

Κώστας Λούμος – Πρόεδρος
Μαρία Παπαλέξη – Αντιπρόεδρος
Μαίρη Μικεδάκη – Γ.Γραμματέας
Σπύρος Σταθής – Ταμίας
Ρούλα Μονογυιού – Μέλος

Επικοινωνία

Σωματείο Καλυψώ: Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.
Χίου 29
104 38, Αθήνα
τηλέφωνα 210-7212002 & 6946-772690
site www.kalipso.gr
e-mail info@kalipso.gr